Много хора вече имат свои планове за лятна почивка. Оказва

...
Много хора вече имат свои планове за лятна почивка. Оказва
Коментари Харесай

На прага на лятната почивка: Стотици измамени от гръцки туристически сайтове - за какво да внимаваме

Много хора към този момент имат свои проекти за лятна отмора. Оказва се обаче, че има и стотици излъгани от гръцки туристически уеб сайтове. Каква е схемата и защо да внимаваме - в студиото на " Денят стартира " препоръки даде Габриела Руменова, специалист в областта на потребителската отбрана и основател на платформата " Ние потребителите ".

Преди дни от съюза на потребителите в Гърция предизвестиха за тази машинация. Хакери основават уеб сайтове - двойници на хотели, които съществуват, само че има и такива, които не работят от година.

" Един от потребителите, които са потърпевши, е жертва на тъкмо подобен проблем. Идеята е да се предупредят туристите, защото сезонът занапред стартира. Много българи избират Гърция за отмора. Трябва се ревизират няколко неща - домейна (интернет адреса на сайта) - той няма по какъв начин да е безусловно идентичен с този, който е на истинския хотел. Ако има и някакво в допълнение име на хотела е нещо, което би трябвало да ни усъмни. Трябва да се ревизира и дали за този хотел има и други уеб сайтове и да ги съпоставим - в случай че са два или три, това още веднъж е мотив да се замислим дали няма двойници и тройници на тези уеб сайтове ", разясни Руменова.

Тя сподели още, че добре да забележим и по кое време е основан самия уебсайт, което също е знак, тъй като в практиката се оказва, че новосъздадените уеб сайтове са тези, с които най-често стават измамите. Хубаво е да проверим и кой стои зад този уебсайт - в случай че е хотел, какви данни има за него, физическият му адрес и стационарен телефон, а освен мобилен, както и имейла, на който да контактуваме и би трябвало да има уголемение такова, каквото е на уеб страницата.

Руменова посъветва още - преди да се направи заплащането, да се свържем с хотела по телефона и да се уверим, че в действителност приказваме с представител на този хотел.

Виже целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР