Много хора са на мнение, че без Мауро Икарди Интер

...
Много хора са на мнение, че без Мауро Икарди Интер
Коментари Харесай

Статистиката показва: Интер играе по-добре без Икарди

Много хора са на мнение, че без Мауро Икарди Интер не наподобява толкоз рисков в офанзива. Отбелязаните 122 гола от аржентинеца са съществено достижение, само че в случай че погледнем някои други числа, то умерено можем да заключим, че Интер играе по-добре без Икарди.

До момента през сезона Мауро Икарди е пропуснал пет от мачовете на Интер. Случайно или не, “нерадзурите” са постигнали триумф и в петте дуела. В тези мачове Интер е отбелязал 13 гола и е позволил единствено 1. Интер е победил Болоня, Каляри, Дженоа, Рапид (Виена) и Сампдория. Можем да прибавим и срещата с Фрозиноне, извоювана от Интер с 3:0. В този мач Икарди игра едвам 13 минути. Средно Интер е отбелязал 2.5 гола.

Good win.... back on the score sheet... but the important thing was the will from the team to win it pic.twitter.com/Vk0YOXyRrU
— Radja Nainggolan (@OfficialRadja) 18 февруари 2019 година
С Икарди на терена нещата не стоят по същия метод за Интер. Едва три пъти Интер е отбелязал повече от два гола в последните 28 мача с Икарди на върха на офанзивата (Лацио - Интер, Интер - Беневенто и Интер - Милан). Интер на Спалети изпитва съществени компликации в офанзива и класирането го потвърждава. Всъщност грандът от Милано е с втората най-хубава отбрана в Серия “А”, само че едвам осми в офанзива. Разбира се, казусът не е в Мауро Икарди, само че в случай че статистиката на “нерадзурите” без аржентинеца продължава да пораства, то това ще има своето пояснение.
Серия А 24 кръг, неделя 17 февруари  Интер 2:1краен резулат  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР