Много хора пренебрегват състоянието на косата си и не обръщат

...
Много хора пренебрегват състоянието на косата си и не обръщат
Коментари Харесай

Състоянието на косата алармира за различни заболявания

Много хора подценяват положението на косата си и не обръщат дължимото му внимание. Междувременно, като обръщате внимание на косата, можете да научите доста за здравето си. За какви болести приказват избрани проблеми с косата, можете да прочетете по-долу.
Тънка коса
Дефицитът на протеин постоянно се алармира посредством тънката коса. Не би трябвало да пренебрегвате този признак, защото протеинът в организма извършва жизненоважни функционалности, които нито един различен детайл не може да поеме.
Пърхот
На пръв взор това безобидно събитие в действителност може да демонстрира съществени болести като екзема и псориазис. Те се предизвикат от гъбичките Malassezia furfur. Оказва отрицателен резултат освен върху скалпа, само че и върху други елементи на тялото, където има огромно количество мастни жлези - вежди, под гърдите, в слабините, а от време на време и под мишниците.

Косопад
Този проблем алармира за желязодефицитна анемия. Състоянието на пациента се утежнява, в случай че в допълнение към това има проблеми със стомашно-чревния тракт и с хормоните, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР