Много хора предлагат помощта си и ролята на държавата е

...
Много хора предлагат помощта си и ролята на държавата е
Коментари Харесай

Иван Тошев: Много хора предлагат помощ, държавата трябва да е координатор

" Много хора оферират помощта си и ролята на страната е да координира тази помощ . Да има място, където да се срещнат търсенето и предлагането на помощ. Има доста елементи, които е нужно да бъдат разисквани. Няма правилник, който да разказва по какъв начин едно сирене да бъде закарано до Украйна, да вземем за пример ". 

Това разяснява пред БНР Иван Тошев от Националното съдружие на дребния и междинен бизнес. Бизнесмени оказват помощ на бежанците, в това число и с транспорт, даване на храна, на заслон. 

" На всяка цена би трябвало да се решат няколко неща. Хората идват от Украйна и тук не могат да се свържат с нас, тъй като нямат карти за мобилни телефони, никой не обменя парите им, т.е., те нямат и пари. Освен това би трябвало да не се разрешава мародери да употребяват човешката покруса. Държавата няма представител на границата ". 

В предаването " Нещо повече " той акцентира, че към момента у нас доброволната работа не е уредена легално

" Този човек работи, може да направи неточност, може да нанесе вреди, няма условие работодателят да го пусне в отпуск, тези хора не се обуват ". 

Настя Мелникова и Теа Денолюбова са доброволки, които работят непрекъснато, с цел да събират помощи и да настаняват бежанците от Украйна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР