Много хора по време на празник правят равносметка самоанализ. Има

...
Много хора по време на празник правят равносметка самоанализ. Има
Коментари Харесай

Психологът Пламен Димитров: Mладите семейства са повече в риск по празниците

„ Много хора по време на празник вършат равносметка самоанализ. Има и хора, които през това време непрестанно търсят психическа помощ. Но парадоксално това не са възрастните хора “, сподели психологът доктор Пламен Димитров.

Той изясни, че те имат опит и мъдрост.

„ Те са доста издръжливи, силата им е в натрупваното през годините. Младите фамилии са по-рискова група. Важно е обаче да се потърси помощ и да не се поставят самодиагнози. Лесно се употребяват думи като меланхолия, бърнаут, безсилие. Истината е, че човек има голям потенциал. Ние сме издръжливи. Така сме направени “, сподели специалистът.

Д-р Димитров съобщи, че значим миг в това да избегнем депресивните положения е да се занимаваме с това, което ни прави щастливи. Той изясни, че от пандемията насам има доста огромен растеж на хората, които търсят експерти.

„ Важно е да пренесем празника в всекидневието си. Увеличават се случаите на хора, които търсят психическа помощ. Платото върви прогресивно нагоре още когато стартира пандемията и това пък сътвори и едни спомагателни условия и условия. Огромен брой мои сътрудници отвориха онлайн платформи, с цел да могат да са налични на всички места “, сподели още Димитров пред bTV. 

Той добави, че рецесията е повсеместна, освен политическа и това също кара хората да търсят психическа помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР