Много хора нямат никакви усещания, когато притискат Тай Си. Особено

...
Много хора нямат никакви усещания, когато притискат Тай Си. Особено
Коментари Харесай

Тай Си: Най-важната точка, която регенерира жизнената енергия

 Много хора нямат никакви чувства, когато притискат Тай Си. Особено хора с неприятно здраве. Но при натискане остава ямка в региона на точката.

Tай Си  се намира на глезена, във вдлъбнатината над костта на петата, както е показано на илюстрациите.

Необходимо е да се масажира точката, до момента в който се появят мъчителни чувства. След това продължете да масажирате, тъй че точката към този момент да престане да е прекомерно сензитивна. Това ще накара кръвта и ци да се върнат към източника – точката Юн Куан.

Тай Си е юан-точката на канала на бъбреците. Точките Юан са в положение да разсънят, да задействат началната на организма и по-късно да я запазят за последващи потребности – да я насочат към точката Юн Куан. Така ще укрепите фундамента на организма, фундамента на здравето.

Запомнете тази точка и я масажирате непрекъснато, както непрекъснато би трябвало да изпълнявате упражнението „ Златния петел “ – да стоите на един крайник с цел да масажирате краката си. Всички тези способи са ориентирани към това – да се принуди кръвта и ци да текат в региона на долните крака, с цел да се върнат към източника.

Много хора имат непрекъснати болки в краката, това е един от индикаторите за бъбречна уязвимост. Такива хора би трябвало да масажират по-често точките Тай Си, това ще накара кръвта да циркулира по-активно през канала на бъбреците. Ако съживим Тай Си, свежата кръв ще пробие всички тапи по канала, ще изведе застоялата кръв и токсините.

Защо се появява болежка? Защото има застой на кръвта. Непроходимостта на каналите провокира болежка. Трябва да стимулирате притока с прясна кръв, да се отървете от тапите и болката ще изчезне. Тай СИ масажът оказва помощ да се избавите от тапите.

Някои хора непрекъснато страдат от сухота и болки в гърлото, без значение какъв брой вода пият. В гърлото няма задоволително слюнка заради слаби бъбреци. Точковият масаж на Тай Си попълня Ин на бъбреците. Точката юан попълня силата на органа.

Много дами страдат от мъчителни менструални интервали. Тай Си оказва помощ и в този случай. В случай на бъбречна колика, което изключително постоянно се случва при камъни в бъбреците, натискането на точките Taй Си ще донесе облекчение.

Някои страдат от подагра, породена от остатък на пикочна киселина. Ежедневното масажиране на точките Тай Си ще помогне в битката с корена на това заболяване.

Китайската медицина счита, че бъбреците са виновни за мозъка, а мозъкът е обвързван с активността на бъбречния канал.

За лекуване на анорексия – омерзение към храната, също би трябвало да се задейства Тай Си. Бъбречният канал минава в региона на стомаха и червата. Каналът лекува органите, в региона на които минава. Каналът също по този начин минава през бронхите и гръдната кост. Следователно точката Tай Си оказва помощ при лекуването на стягане в гърдите, бронхит, астма.

Старческата деменция също е демонстрация на бъбречна уязвимост. Активирането на бъбречния канал, обезпечаването на неговата проходимост е най-важното средство за попречване на старешки болести, в това число малоумие.

Всъщност няма потребност да търсите коя точка лекува старческо малоумие, звън в ушите или разтърсени зъби. Просто би трябвало да осигурите проходимостта на бъбречния канал и тези прояви на уязвимост на бъбреците ще изчезнат.

Точката Тай Си е освен велика точка за попълване на силата в канала на бъбреците, само че и велика точка за попълване на общото енергийно равнище в организма. Всички знаем, че Цзу Сан Ли се употребява за попълване на силата на организма, подсилване на цялото тяло.

Ако съпоставим ролята на тези забележителни точки, Цзу Сан Лисе употребява за попълване на постнаталната сила, а Тай Си – попълня първичната сила, дадена ни при раждането.

За да укрепите фундамента на организма, би трябвало да употребявате точката Taй Си.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР