Много хора носят една и съща пижама средно по една

...
Много хора носят една и съща пижама средно по една
Коментари Харесай

Защо не трябва да носите пижамата повече от 2 нощи подред?

Много хора носят една и съща пижама приблизително по една седмица. Някои даже повече. Не се замисляме обаче по какъв начин в действителност вредим на здравето си по този метод. Носенето на една и съща пижама или домашни облекла в продължение на дни наподобява безобидно, само че в действителност не е.

Ето за какво, написа az-jenata.bg.

Спите в нездравословна среда

Пижамата е в непосреден допир с кожата ви. Ако носите една и съща пижама дни наред, в тъканите ѝ се натрупват мъртви кожни кафези, бактерии, пот и себум, които могат да провокират редица раздразнения, алергични реакции, кожни проблеми, гъбични и бактериални инфекции. Могат да влошат и съществуващи кожни болести, като псориазис, екзема, розацея, акне и други.

Рискувате да прехвърлите бактерии към другите си облекла

Ако държите мръсната си пижама наоколо до други облекла, това може да сътвори условия за прехвърлянето им върху тъканите. Възможно е това да се случи и в пералнята, в случай че перете на ниски градуси и на къса стратегия. За да избегнете този риск, сменяйте постоянно пижамата си на 2-3 дни.

Влияе зле на съня ви

Както преди малко изпраните и прелестно ухаещи чаршафи могат да ви накарат елементарно да заспите и да се потопите в непробуден сън, по този начин е и с пижамата. И противоположното – мръсни чаршафи и мръсна пижама могат да ви попречат да спите добре, без даже да го осъзнавате.

Алергиите ви могат да се влошат

Ако сте алергични към домакински прахуляк, акари, имате дихателни нарушавания поради дразнители или получавате кожни обриви и възпаления, в случай че носите мръсна пижама това може да се утежни. Миниатюрните люспи от кожата, които остават в тъканите на пижамата ви, могат да провокират алергична реакция, която да утежни освен съня ви, само че и положението ви денем.

Може да аргументи акне

Хората, страдащи от акне знаят, че постоянно би трябвало да сменят калъфката на възглавницата си, както и хавлиената забрадка за лице, която употребяват. Същото се отнася и за пижамата. Не забравяйте да я сменяте постоянно, тъй като тя освен може да утежни акнето, само че и да сътвори условия за такова.

Мирише неприятно

Това може да ви звучи като елементарен изящен проблем, само че не е. Лошата миризма на пижамата е симптом, че е нечиста и че е цялостна с евентуални болестотворни микроорганизми. Сменяйте я преди да е почнала да понамирисва.

Може да отслаби имунната ви система

Когато носите една и съща пижама за дълго време, имунната ви система непрестанно се бори с микробите, намиращи се в директно прикосновение с кожата, лигавиците и дихателната ви система. Те се пробват да навлязат в организма ви по всички вероятни канали, а имунната система се бори с тях. Не я изтощавайте по този метод. Сменяйте пижамата си постоянно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР