Много хора не знаят, но часът, в който пием вода,

...
Много хора не знаят, но часът, в който пием вода,
Коментари Харесай

Забравихте ли я? Вижте Тяна сега в нова роля!

Много хора не знаят, само че часът, в който пием вода, може да има въздействие върху здравето ни. Изследвания демонстрират, че приемът на вода в избран час може да усъвършенства метаболизма и да понижи риска от болести. Например, чаша вода преди ястие може да понижи апетита и да помогне за намаляване, само че въпреки това, в случай че утолим жаждата си след хранене, това може да понижи успеваемостта на храносмилането и да докара до чувство за тежест в стомаха.

Затова медицинският козметик и магистър по здравословно хранене Тяна Пресолска постоянно поучава своите клиенти да пият задоволително вода, само че това да не е по време на хранене и да не е след 19:00 ч., защото бъбреците са дейни денем и постоянно наваксването с количества вода вечер води до пробуждане с възприятие за тежест, отекли крайници и подуто лице.

Водата е съществена част от нашето тяло и всички химични процеси се случват във водна среда, изяснява Тяна Пресолска, нутрициолог. От своя дълготраен опит като експерт по хубост, Тяна открива, че към момента съществуват легенди и неверни показа за хидратацията.

" Често хората не схващат, че хидратацията на кожата се реализира само от вътрешната страна на открито. Козметиката, която всеобщо се предлага, цели или да предотврати несъразмерната трансепидермална загуба на вода (загуба на вода през кожата), или има дейни съставки, които притеглят и задържат водата в кожата. Но при всички случаи водата не идва от козметиката и козметичните артикули, тя би трябвало да бъде налична в нашия организъм “.

Затова в общия случай е значимо да се приема по 30 мл на кг телесна маса. Ако желаеме да отслабваме, е нужно да одобряваме по 40 мл на кг. За предпочитане е да пием изворна вода, която е с натурален генезис, обезпечено чиста и уравновесена. Важно е обаче да научим организма си да обработва водата, а това става по този начин както зареждаме бебетата с храна.

Ако не пием никаква вода, не може внезапно да изпием 2 л. Трябва да усилваме дозата с по 200 мл дневно, до момента в който стигнем мечтаното количество. В противоположен случай възпрепятстваме естествените метаболитни процеси, регенерацията и детоксикацията, което се отразява и на кожата – тя придобива сивкав, изтощен тип, липса на тургор и тонус, показва Тяна Пресолска.

Каква е рецептата на Тяна за здраве и хубост

" Тайна на процедура няма, препоръките са дадени отдавана, само че ние някак си ги пропущаме – 1,5 л изворна вода дневно (минимум) и 8000 крачки, 8 часа сън– на практика елементарно и налично. Въпрос е единствено на предпочитание и съблюдаване на дневен режим “.

Тяна Пресолска стана известна с присъединяване си предходната година в предаването " Един за различен ". След като сграбчиха огромната победа в сезон 2 на най-романтичното риалити, Тяна и Иво взеха решение да поделят паричната си премия със своите подгласници Тина и Станимир.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР