Много хора не се усещат, когато ги манипулират. Просто манипулаторите

...
Много хора не се усещат, когато ги манипулират. Просто манипулаторите
Коментари Харесай

4 от най-честите фрази, които манипулаторите използват

Много хора не се усещат, когато ги манипулират. Просто манипулаторите са прекомерно положителни в това да прикриват същинските си планове и да се вършат на безобидни.

Те употребяват избрани изречения, с цел да наподобяват откровени, само че зад тях лежат голям брой скрити подбуди и мисли.

Ето 4 от най-честите изречения, които манипулаторите употребяват, и по какъв начин да им отговорите:

„ Виж какво ме накара да направя “

Това е една от основните изречения на един манипулатор. Така наподобява, че те не управляват дейностите си и вие сте повода за тяхното държание. Те ви карат да се чувствате гузни и изпълнени с виновност и си играят с мозъка ви.

Кажете им, че не сте ги предиздвикали да създадат нищо. Така ще им покажете, че не се връзвате на номерата им.

„ Държиш се като вманиачен “

Така те ви карат да изглеждате, все едно не знаете защо говорите. Ако споменете някой проблем и те отговорят по този начин, евентуално ще започнете да се съмнявате в себе си и в преценката си. Правят го, с цел да ви объркат, и да ви накарат да се отклоните от тематиката.

Останете спокойни и не се ядосвайте, това е което те желаят. Отново кажете каквото мислите и не им позволявайте да ви заблудят.

„ Прекалено доста мислиш нещата “

Манипулаторите изпозлват това, с цел да си помислите, че си въобразявате нещо или драматизирате ненужно. Така, в случай че те ви навредят и ви обвинят, че не сте разумен, това ще ви накара да се осъмните дали не преигравате.

Ако някой ви каже, че премисляте нещата или драматизирате ненужно, доверете се на интуицията си. Заявете ясно и мощно по какъв начин се чувствате и какво мислите и помолете за пояснение. Това ще ги обърка.

„ Съжалявам “

Много хора биха създали всичко, с цел да получат опрощение от този, който ги е наранил. Но в случай че някой се извини, това не постоянно значи, че съжалява, и че ще се поправи.

Те просто потушават огъня и чакат бурята да отмине. За известно време ще се престорят, че се пробват да са по-добри и да поправят грешката си, само че след време ще видите, че всичко е отново както досега.

Благодарете им за извинението, само че им кажете, че няма да простите, до момента в който не видите смяна в държанието им. Да откажете ще им покаже, че сте мощен темперамент, с който не може да си играят.

Така или ще се трансформират и ще спрат да ви заблуждават, или ще си тръгнат от живота ви. И двата разновидността са във ваша изгода.

източник: lifezone.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР