Много хора не напускат домовете си заради страх от мародерство

...
Много хора не напускат домовете си заради страх от мародерство
Коментари Харесай

Путин призова жителите на засегнатите от засегнатите от потопа в Сибир да се евакуират

Много хора не напущат домовете си поради боязън от мародерство
Нивата на реките Тобол и Об в съветските Курганска и Томска област в Сибир не престават да се повишават поради интензивните превалявания, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на локалните управляващи от през днешния ден.

В град Курган нивото на водите на река Тобол се е повишило с 970 сантиметра по данни от тази заран, заяви регионалната администрация, призовавайки жителите на застрашените от наводнения региони да се изтеглят.

Според организация Интерфакс управата на Томска област е уведомила, че тук-там в региона равнището на река Об е минало сериозните индикатори, само че не е толкоз високо в коритото на притока ѝ Том.

Руският президент Владимир Путин прикани нощес жителите на засегнатите от наводнения региони да се вслушат в апелите за евакуация, защото водите в сибирските Курганска и Тюменска област не престават да се повишават, съобщи Франс прес.

" Защо хората не напущат? Те се опасяват за имуществото си и за домовете си. Трябва да ги убедим, че всичко ще бъде предпазено ", съобщи съветският президент по време на видеоконферентно заседание с губернаторите на засегнатите райони, а точно Курганска, Тюменска и Оренбургска област, фрагменти от което бяха излъчени по малкия екран.



Няколко души, интервюирани от Агенция Франс Прес през последните няколко дни в Оренбургска област, обявиха, че се страхуват от мародерство.



В Курганска област повече от 14 300 души са евакуирани от наводнените региони, в това число 1833 деца, съобщи губернаторът на региона Вадим Шумков по време на съвещанието с Путин.

По думите на Шумков в неговия район, през който минава река Тобол, са наводнени повече от 3000 къщи в 25 обитаеми места.

Жителите на самия град Курган, който има население от към 300 000 души и някои квартали на който към този момент са наводнени, също бяха призовани да се изтеглят бързо.

" Вземете със себе си децата си, инвалидите и възрастните си родственици и не оставяйте домашните си любимци в зоната на риск /.../ Тръгвайте! Не чакайте водата да наближи дома ви ", предизвестиха градските управляващи в " Телеграм ".

Засега към 435 души са евакуирани от прилежащата Тюменска област, където река Ишим също се повишава. Местните управляващи обаче чакат обстановката да се утежни през идващите дни.



" Очакваме приливната вълна да пристигна от Курганска област ", като равнището на водата може да надвиши с повече от 2 метра върха, доближат през 2017 година, сподели губернаторът на региона Александър Моор.

В Оренбург, който е в епицентъра на наводненията през последните няколко дни, равнището на река Урал е почнало да спада, само че към момента е високо - 1099 см, съгласно градските управляващи.



Наводненията в тези съветски области, както и в прилежащ Казахстан, са породени от интензивни превалявания, съчетани с повишение на температурите и засилено размразяване на снеговете и ледовете. Според учените световното стопляне благоприятства рисковите естествени феномени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР