Много хора мечтаят да станат космонавти, но често пренебрегват дългосрочните

...
Много хора мечтаят да станат космонавти, но често пренебрегват дългосрочните
Коментари Харесай

Учени са създали космическа салата, която подхранва костите

Много хора мечтаят да станат космонавти, само че постоянно подценяват дълготрайните и никога удобни последствия от пътуването в космоса.  Микрогравитацията, постоянно наричана безтегловност, е сериозен проблем по време на дълготраен галактически полет. Тя въздейства на организма и понижава костната компактност, както и усилва риска от фрактури.

Изследователите считат, че към този момент имат превъзходен метод да предпазят астронавтите от загуба на костна маса по време на дълги задачи - генетично изменена салата. Daily Mail написа за това.

Учените от Калифорнийския университет в Дейвис основават нещо, което наподобява на елементарна маруля. Никой не желае да спекулира с усета - " дегустацията " на генетично модифицирана маруля към момента е в развой на обмисляне. Въпреки това учените настояват, че той не би трябвало да се разграничава доста от познатия си аналог.

По време на разбора си, учените откриват, че растенията отделят към 10-12 мг модифициран пептиден хормон на кг прясна маруля. Той подтиква образуването на кости и може да помогне за възобновяване на костната маса - нещо, от което астронавтите имат особена потребност. Според източника астронавтите ще би трябвало да ядат към 380 грама марули всеки ден, с цел да си набират задоволително количество от хормона.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР