Много хора използват метода ези или тура“, за да решат

...
Много хора използват метода ези или тура“, за да решат
Коментари Харесай

Доказаха, че ези и тура не се падат по равно

Много хора употребяват метода " ези или тура “, с цел да решат разногласията си с концепцията, че щансът да се падне едно от двете е 50/50. Техниката се употребява и в доста спортове. Във футбола по този начин се определяоще при започване на мача избор на врата и кой първи ще извърши център. Но се оказва, че даже този видимо обективен метод за решение на нещо може да не е напълно верен заради странна причина. Една доктрина допуска, че в действителност има дребна " пристрастност " с хвърлянето на всяка монета.

Каква е тази доктрина?

Нарича се " Моделът на Диаконис “. Според него самото мятане кара монетата да прекарва повече време във въздуха с първоначалната страна нагоре.

Следователно, монетата има по-голям късмет да се приземи от същата страна, от която е почнала.

Но какъв брой огромно " користолюбие “ е това?

Екип от учени изяснява тази доктрина:  " Ако заложите $ за резултата от мятане на монета (т.е. плащате 1 $, с цел да влезете и печелите 0 или 2 $ според от резултата) и повторите залога 1000 пъти, знаейки началната позиция на хвърлянето на монета, печелите приблизително 19 $ ".

За да потвърдят тази концепция учените подлагат на тест, като 48 души хвърлят 350 757 монети от 46 разнообразни валути.

Резултатите демонстрират, че монетата има 50,8% късмет да се приземи от страната, от която е почнала хвърлянето, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР