Много фактори и герои трябва да отличим зад легендарния поход

...
Много фактори и герои трябва да отличим зад легендарния поход
Коментари Харесай

Да си припомним тръпката от третите в Европа

Много фактори и герои би трябвало да разпознаваем зад именития поход на България към бронзовите медали на Европейското състезание по мини футбол в Кошице. След като пристрастеностите и страстите от големия триумф леко утихват, време е да създадем един преглед на всичко по-важно към приключението в Словакия и най-важното - че тези паметни моменти класираха тима ни за Световното състезание в Дубай през януари 2023 година.

Постижението им е историческо. Националният ни тим по мини футбол провокира възторг. Отписван като новобранец, стига до полуфиналите и беше на една дузпа от това да бъде в борбата за европейски първенец. Генерален спонсор на е efbet, чийто слоган „ efbet поддържа българския спорт “ срещаме все по-често последните години, а подпамагането си проличава най-ясно, когато тимовете бележат триумфи.

По пътя към най-хубавите 4 на еврошампионата България разгроми Австрия с 4:1, надделя Грузия с 2:0 и отстъпи с 1:3 на Черна гора в груповата фаза, преди да дойдат впечатляващите победи с 2:1 над Италия и 3:1 против Франция.

България дойде в Кошице след няколко доста ползотворни лагера и контроли против 6-кратния европейски първенец Румъния. Още тук си личеше страхотния колектив, построен от треньорите Николай Михов и Даниел Несторов, като в единия мач със съседите ни изпуснахме успеха в последната минута.

Факторите обаче бяха налице за чудесно показване в Кошице, където се паднахме в една група с тимовете на Австрия, Черна гора и Грузия. Първият мач предстоящо бе тежък, само че в края на първата част към този момент свикнахме с ситуацията, а Веско Филипов откри резултата против Австрия с триков удар с пета. Оттук се отпуши и България за крайния триумф с 4:1, като измежду голмайсторите попаднаха още Илиан Генадиев, Спас Милушев и Ангел Рахов.

Във втория мач от групата играхме с тоталния новобранец в групата Грузия, който обаче се оказа една от най-големите изненади на шампионата. Грузинците демонстрираха неповторима дисциплинираност, само че България беше готова за тях и резервира суха мрежа при триумфа с 2:0. Денис Иванов и Дени Костадинов бяха точни, с цел да си подсигуряваме място в елиминациите на шампионата преди последния мач от груповата фаза с Черна гора.

В тази среща за злощастие допуснахме единствената си загуба в постоянното време на надпреварата след проваляне с 1:3, само че в последна сметка продължихме напред като втори отбор в групата си. И тук пристигна първото затруднение. Съставът на Италия – страна с големи обичаи във футбола, а и много разваиваще се в мини футбола. Срещата бе една от най-тежките за нашия отбор в шампионата, като Ангел Рахов откри резултата за България, само че Юри Баколи скоро изравни. На сцената излезе героят Любомир Генчев, който довкара топката във вратата в последната минута след мощен изстрел на Спас Милушев.

След Италия, пристигна идната супер мощ на огромен терен – Франция и конфликт на ¼-финалите. Тук националите играха освободено със знанието, че противникът може да бъде преодолян. Това ни донесе триумфа с безапелационното 3:1 и място на полуфиналите. Мирослав Кайряков, Светлозар Табаков и Ангел Рахов вкараха за следващата ни популярна победа над „ петлите “.

В фантазиите за огромния край, България се изправи против остарелия познайник Румъния, като игра на върха на опциите си, сподели дисциплинираност и себераздаване против един от най-хубавите тимове в света. След нулево реми в постоянното време, рулетката на дузпите прати противника на край, само че все пак гордостта от представянето ни остава.

Тя бе напълно затвърдена от разгромния триумф над Казахстан с 4:1 в дребния край, който ни донесе и историческите бронзови медали от Кошице. Никола Праматаров, Спас Милушев, Ангел Рахов и Денис Иванов вкараха последните ни голове на Европейското и по този начин се окичихме със славата на бронзов медалист.

Важно е да се означи, че на тима ни му следва още доста работа след класирането за Световното състезание в Дубай през януари 2023 година, където цялата страна ще стиска палци за нов огромен триумф на мини футбол.

Но постигнатото в Кошице нямаше по какъв начин да бъде действителност без този стоманен колектив от 15 футболисти, който се раздаде на най-много и не даде и метър пространство на противника. Без неповторимия треньорски колектив в лицето на Николай Михов и Даниел Несторов. Поздравления и за целия ни учредителен щаб, който подсигури, че националите ще мислят единствено за играта си в Кошице и няма да имат имат никакви недоволства.

Огромна беше и поддръжката на генералния спонсор на БАМФ efbet, който за следващ път поддържа националния ни тим и оказа помощ до неотдавна фантазиите да се трансфорат през днешния ден в действителност. С партньорството сред исе показва по какъв начин този спорт продължава да се развива в вярната посока и занапред ще се радваме на доста триумфи на терена и отвън него, тъй като „ Лъвовете “ са същински вдъховител, който печели с смелост и почтена игра.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР