Много е вероятно руските сили умишлено да са в Южна

...
Много е вероятно руските сили умишлено да са в Южна
Коментари Харесай

Доклад установи голяма вероятност Русия да стои зад взрива на язовир Каховка

Много е евентуално съветските сили съзнателно да са в Южна Украйна. Това е заключението на отчет на интернационален екип от следователи, оповестява Си Ен Би Си.

" Считаме, че има огромна възможност сриването на язовира да е породено от  поставени в сериозни точки в структурата му ", изясни Катриона Мърдок, юрист и специалист по закононарушения, свързани с апетит.

Мърдок, която беше в една от първите делегации, пристигнали на мястото, добави, че офанзивата против язовира може да съставлява военно закононарушение.

" Язовирите не трябва да бъдат подлагани на офанзиви, когато изпускането на вода би довело до съществени загуби измежду цивилното население. Дори годни военни цели, ситуирани на или покрай язовири, не могат да бъдат атакувани, в случай че това би предизвикало съществени загуби измежду цивилното население ", уточни тя.

Русия и Украйна се упрекват взаимно за детонацията на водното оборудване.
 Европейски Съюз активизира запасите си за изключителни обстановки след гърмежа язовир
Европейски Съюз активизира запасите си за изключителни обстановки след гърмежа язовир " Нова Каховка "

16 страни са предложили помощ посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз

Атаката против язовира, следен от съветските сили, докара до най-тежката екологична злополука в историята на Украйна след повредата в Чернобил през 1986 година По данни на украинския министър на вътрешните работи Игор Клименко, а минимум 27 души са починали.

Юсуф Сайед Хан, старши юрист в Global Rights Compliance, участващ в следствието, съобщи, че разрушаването на язовира е предизвикало " ужасяващо закононарушение, обвързвано с апетит " в региона на Херсон.
 Подоляк видя самопризнание за
Подоляк видя самопризнание за " Каховка " в изказване на Путин

Той означи, че е време Международният углавен съд да издаде нова заповед за арест

" Отзвукът от тази атака несъмнено е голям, широкообхватен и визира доста генерации, защото цели промишлености и занаят, свързани с агробизнеса, бяха съществено наранени ", означи Хан.

Екипът от следователи, формиран от юристи, военни специалисти и откриватели, съобшава, че цел на съветските сили са били наводнение на евакуационни пунктове и са лимитирали цивилните да изоставен региони с покачващи се водни равнища.

Докладът е публикуван от Mobile Justice Team, част от Консултативната група за закононарушения, която се финансира от Държавния департамент на Съединени американски щати, Европейския съюз и английското министерство на външните работи.
 Зеленски вини съветския гнет за обстановката в централата в Каховка
Зеленски вини съветския гнет за обстановката в централата в Каховка

Нови обвинявания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР