Много е вероятно между 19 и 22 май руските сили

...
Много е вероятно между 19 и 22 май руските сили
Коментари Харесай

Лондон: С партизанските атаки в Белгород Русия доказва, че е жертвата във войната

Много е евентуално сред 19 и 22 май съветските сили за сигурност да са се сблъскали с партизани на минимум три места в Белгородска област в Русия, покрай украинската граница. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия. Въпреки че самоличността на партизаните остава непотвърдена, съветски групировки, противопоставящи се на режима, поеха отговорност за офанзивите.

Британското разузнаване показва, че най-тежкият случай е станал край град Грайворон. Освен боевете с леко въоръжение, наоколо до местопроизшествията е регистриран и растеж в броя на офанзивите с дронове или на заобиколен огън.

Русия изтегля няколко села и разположи спомагателни сили за сигурност в региона.

Страната е изправена пред все по-сериозна разнопосочна опасност за сигурността в своите гранични райони – офанзиви против военни самолети, набези със самоделни взривни устройства по железопътни линии, а в този момент и директни партизански дейности.

Според английското МО е съвсем изцяло несъмнено, че Москва ще употребява тези произшествия, с цел да поддържа формалната си теза, че точно тя е жертвата във войната.

Вчера в Белгородска област беше въведен режим на „ антитерористична интервенция “, който нормално се пояснява като възбрана за разпространяване на всякаква информация, друга от тази, идваща от публични източници.

Губернаторът на Белгородска област твърди, че в Грайворонския регион „ прочистването продължава “. Именно това е изразът, който се употребява от съветските служби, а и от съветските организации, които цитират Вячеслав Гладков. Държавната организация ТАСС извежда изразът за антитерористична интервенция в заглавието си, само че няма изясненост към момента точна какво се случва

„ Министерството на защитата продължава да почиства територията дружно с органите на реда. “

Вячеслав Гладков се обръща към жителите на региона, които краткотрайно са напуснали домовете си, към този момент да не връщат. Когато това е безвредно, управляващите ще уведомят съответно жителите, твърди губернаторът.

На този стадий информацията е за двама ранени цивилни, няма жертви в хода на спецоперацията. Съобщава се обаче за една умряла жена в хода на евакуацията.

Информацията за ранените, по думите на самия Гладков, ще бъде в допълнение конкретизирана.

„ Има информация че в обитаемоте места, в които е навлязъл съперника, има двама ранени мирни поданици. „ Преди до тях да могат да стигнат силоваците “, са точните думи на Гладков, който показва и вяра службите оптимално бързо да стигнат до ранените и да съумеят да им окажат здравна помощ.

По-рано сутринта бе обявено, че украинска диверсионна група е атакувала регион в Белгородския край. Източник RT оповестява за боеве в селата Гора-Подол и Козинка. Вчера бе обявено, че най-тежкият случай е станал край град Грайворон. Освен боевете с леко въоръжение, наоколо до местопроизшествията е регистриран и растеж в броя на офанзивите с дронове или на заобиколен огън. Русия изтегля няколко села и разположи спомагателни сили за сигурност в региона.

Информацията бе доказана публично и от Кремъл, докладвано е на съветския президент Владимир Путин, а представителят му Дмитрий Песков съобщи, че се работи по изтласкването и унищожаването на украински диверсанти от територията на Русия, на място има задоволително сили и средства.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР