Много е важно водещите да вдъхновяват слушателите да четат хубави

...
Много е важно водещите да вдъхновяват слушателите да четат хубави
Коментари Харесай

Две книги, които едновременно ще ви разсмеят и хванат за гърлото 

Много е значимо водещите да въодушевяват слушателите да четат хубави книги. Това споделиха в рубриката " Дифтонг “ водещият на предаването " Един неделен ден по шосето “ по Радио " Фокус "  Або и програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова.

" Тревожни хора " от Фредерик Бакман 

" Хората познават Фредерик Бакман от " Човек на име Уве ". Бакман има необикновено възприятие за комизъм и гений, които му носят международна популярност. Тревожни хора е смешна и занимателна книга, която обаче те хваща за гърлото. Става дума за заложническа драма. Авторът събира персонажи от разнообразни пластове на обществото ", показа Ива Дойчинова.

" Всичко, което сплотява цветната палитра от заложници е тревогата. Никой не е пощаден от сатиричното перо на писателя. Книгата може да ви помогне да преосмислите личния си живот и проблеми. Бакман има изчистен и анекдотичен жанр. "  

" Чамкория " от Милен Русков 

Главният воин в " Чамкория " Бае Славе е водач на омнибус по маршрута София-Чамкория (днешен Боровец). Бае Слава напълно инцидентно попада в основата на най-значимите исторически събития в края на 20-те и началото на 30-те години на предишния век. През целия маршрут той се връща към спомените си и споделя своята невероятна житейска история. " Милен Русков написа в типичния си жанр, с един доста тежък акцент, който обаче е шопски и доста по-близък до мен от този във " Възвишение ", описа Або. 

" Цялата книга е един огромен абзац, без паузи, нямаш време да си поемеш мирис. Искаш да схванеш какво още има да каже Бае Славе. Той ни разхожда из топоса на София от това време. Главният воин постоянно има концепция по какъв начин да заобиколи системата. Всички проблеми, който Бае Славе среща са настоящи и през днешния ден. Всичко това е в действителност пленително поднесено ". 

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР