„Много е важно кой ще бъде мандатоносителят на третия мандат

...
„Много е важно кой ще бъде мандатоносителят на третия мандат
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: На масата на преговорите ще сложим основните приоритети пред България и обществото


„ Много е значимо кой ще бъде мандатоносителят на третия мандат и съгласно това ще съобразим нашите диалози. Преди всичко би трябвало да е ясно, че ние ще сложим на масата на договарянията главните цели пред България и обществото. В държанието ни в ръководството и в нашите стратегии сме заложили няколко съществени линии, които спазвахме в това ръководство, по този начин ще бъде и отсега нататък. Това са на първо място обществената политика, развиването на стопанската система, отбраната на дребния и междинен бизнес, развиването на българското обучение, просвета и просвета и българското опазване на здравето. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на NovaNews.

По думите му извънредно значима е тематиката с енергоносителите, по тази причина и тази тематика е заложена в плана на управническата стратегия. „ Там записахме, по наше гледище, че би трябвало да се водят договаряния с всички евентуални снабдители, тъй че да се обезпечи оптималната диверсификация и България да има нужните количества. В програмата записахме и възобновяване и обновяване на разговора с Руската федерация. Надявам се, че и законодателната рамка, и управническата стратегия, която изработихме, ще бъдат основата за основаване на кабинет с третия мандат “, добави той.

Социалистът изрази терзание България да остане без работещ парламент и държавно управление, което не би разрешило да бъдат признати жизненоважни закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и средствата, които би трябвало да влязат по него. „ Също по този начин няма да може да бъде продължена законодателната стратегия, тъй че най-уязвимите пластове от българското общество да понесат по-леко задаващите се рецесии. Всички партии направиха задоволително ясни поръчки, че са склонни на взаимни отстъпки в името на реализиране на общата ни цел “, сподели още Зафиров и посочи, че към половината от тези законопроекти към този момент са импортирани в Народното събрание, а някои от тях са и признати.

Народният представител от Българска социалистическа партия дефинира изказването на Борисов, във връзка с таван на цените, като лицемерно. „ Когато Българска социалистическа партия предложи този метод преди известно време, ние срещнахме рецензия от страна на ГЕРБ. Това е общоевропейска политика. Сигурен съм, че рано или късно ще се стигне до такова решение “, счита социалистът.

Ако съдим по успеваемостта от понижаване на ДДС-то за хляба, което незабавно докара до 20% спад в цената му, се надявам, че една такава мярка също би била ефикасна “, изясни Зафиров във връзка с предлагането за въвеждане на таван на цените и добави: „ Виждаме, че това е една работеща мярка и сходен метод би се усетил и оценил от българските консуматори. “ Социалистът даде образец и с отстъпката от 25 стотинки за горивата - мярка, която към този момент действа и дава резултат.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР