Много е трудно човек да се храни здравословно, ако е

...
Много е трудно човек да се храни здравословно, ако е
Коментари Харесай

Вредните храни, които все още набивате с охота!

Много е мъчно човек да се храни здравословно, в случай че е по през целия ден на работа или е непрекъснато в придвижване. Вариант е, несъмнено, да си вземе нещо от вкъщи, само че от време на време и за това не остава време.

А и в последно време доста хора считат, че едно хранене дневно е задоволително и би спомогнало за свалянето на някой и различен кг. Така в края на деня се чувствате толкоз гладни, че омитате всяка храна, която видите, а последната ви мисъл е какъв брой в действителност е здравословна.

Специалистите отсичат, че международно публикуваното меню, включващо бургер с пържени картофки, е доста рисково за здравето. Тази композиция се равнява на близо 1600 ккал, от които даже и фитнесът няма да ни избави.

Препоръчва се да се размени месото с по-леко като пилешкото да вземем за пример, а картофките - с парче сирене. И колкото и да е мъчно, си заслужава да се лиши човек от тази калорийна бомба в името на положителното здраве.

Пицата и себеподобните тестени изкушения с доста лоен салам, кашкавал и какво ли още не е идната храна, която би трябвало да заобикаляме. Различните сандвичи, закуски и други сходни са богати на нездравословни съставки, измежду които парчето маруля се губи в морето от трансмазнини.

А вкусната композиция от чорба и самун би трябвало да бъде забравена. Особено значимо е да бъдат избягвани и дребните и калорични десерти, соленки, чипсове и т.н.

 Сандвичи

Пържените храни крият в себе си необикновен сексапил и усет, само че за сметка на това са също толкоз нездравословни. Те са нездравословни, тъй като честата им консумация може да докара до повишение на холестерола, поява на атеросклероза и сърдечно-съдови болести.

Оказва се, че и някои салати са рискови за здравето. Да, те са потребни, в случай че не са добавени части бекон, крутони и майонезени сосове.

А в моментите, когато се сменят сезоните специалисти предлагат потреблението на зелени зеленчуци, които покачват енергичността и положителното въодушевление.

Естествено е, че никой не може да задължава човек с какво да се храни. Всеки би трябвало да се увери във вредите на тези храни, с цел да усети преимуществото на здравословното хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР