Много е трудно български политици да ме разсмеят, предполагам, че

...
Много е трудно български политици да ме разсмеят, предполагам, че
Коментари Харесай

Най-смешната партия в България

Много е мъчно български политици да ме разсмеят, допускам, че и вас също. Но не защото са доста съществени, а тъкмо противоположното – от години вършат и споделят толкоз нелепи и смешни неща, че човек се разглезва. Не се смее към този момент на някой простоват анекдот, желае все по-високо равнище на развлечение, по-дълбоки скечове, по-засукани смехории, повече съспенс. Както е споделил Ленин – след количеството идва качеството.

Та като споделих Ленин – знаете ли коя е най-смешната партия в българската политика? „ Монти Пайтън “-ът на публичния живот? Клоуните с партиен билет? Не, не, не е Копейкин. Той е от гастрольорите – минава за малко и отпътува, такива са ни гостували доста през последните 30 години. Имаме си същинска кралица на комедията и стендъпите, която се е вкопчила в тая сцена и не слиза ли, не слиза от нея. Българска комунистическа партия, дето през днешния ден й викат Българска социалистическа партия, щото на почитателите й са изпадали зъбите и фъфлят.

Във философията има доста образци за абсурд, само че до момента никой не се е сетил да включи и Българска социалистическа партия като образец за таков апротиворечие. Например всички са чували за „ Корабът на Тезей “: един транспортен съд, който се ремонтира лека-полека, тъй че в последна сметка се състои от напълно разнообразни елементи. Дали е същият транспортен съд, който е бил първоначално? Може да се приложи напълно към комунистичеката партия. Уж е комунистическа, а е цялостна с тежки богаташи. Уж пази служащите, а вкара плоския налог и ограничи обществените заплащания на богаташите. Толкова я ремонтираха, че най-после й туриха за водач човек от тогавашното Съюз на демократичните сили, пратиха децата на тогавашните огромни в Брюксел и Страсбург, а не в Москва и големците й си купиха голф стадиони, хотели и атомни централи. Дали днешната Българска социалистическа партия има нещо общо с партията на Димитър Благоев, със социалдемокрацията или с комунизма?

Какво стана с ония лозунги, дето ги повтаряхме до несвяст и рисувахме по заповед с тебешир по асфалта за международния мир, за братските ни нации от Африка и Латинска Америка? А с концепцията за отворения свят и че всички сме братя? Днес БКП/БСП поддържа войната на Русия против Украйна и е антимигрантска и шовинистка, желае затваряне на страната и отдръпването й от Европа. Ама не напълно, де – простосмъртните да си седят в България, а те самите да поработват от Страсбург. Всъщност това последното не е ново, то по този начин си беше и преди.

Но най-смешното е, че тази партия, която мазета Светия синод по време на Народния съд, затвори църквите и забрани на хората да се молят на Бог, същата тази партия, за която религията бе опиат за народа, през днешния ден къса ризи и рони сълзи пред затворената съветска черква в София. Която бе затворена от Москва, откакто хванахме попчетата й в напълно всемирски шпионаж. Бардовете на БКП/БСП като Велислава Дърева тичат пред църквата, пеят псалми, кръстят се и я бранят от светската власт. Вие такива лупинги виждали ли сте? Едно време по този начин се забавлявахме, когато незабавно след 1989 година по малкия екран ни посочваха целото политбюро със запалени свещи в някой храм. Сега към този момент са научили наизуст църковните песнопения, цитират Библията и рецитират казаното от съветски свещеници. Явно доста са напреднали в курса по неочаквана набожност. Ленин несъмнено щеше да се върти в гроба си, в случай че не беше починал изцяло неподвижен от сифилис. Така написа в разкритата му диагзноа – сифилис, поразил основния мозък. Това хвърля друга светлина върху комунистическата гражданска война. Оказва се, че е ръководена от човек с изумен от срамна болест мозък. И най-лошото е, че тази болест очевидно се е предала на всичките му почитатели и наследници и не се лекува към този момент съвсем век.

Но дано бъдем оптимисти. От огромна покруса първоначално, изявите на комунистите към този момент са единствено комедия. Която към момента малко разсмива, само че всеки номер все в миналото омръзва на публиката. А номерата на бекапето се поизчерпват. Остана им единствено да се закълнат пред царя, другата игра я превъртяха.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР