Много е лошо, когато енергетиката се смесва с политиката -

...
Много е лошо, когато енергетиката се смесва с политиката -
Коментари Харесай

Росен Христов: Русия иска да доплащаме за газа, а ние сме го надплатили

Много е неприятно, когато енергетиката се смесва с политиката - това е корупция с политическа защита, добави Христов

" Няма заведен иск от страна на Русия. Става въпрос за доставка април, за която има заплащане и сега водим спор за относително дребна сума дали е надплатено, и дали би трябвало да ни върнат средства. Изпратиха искане за доплащане на газ, който съгласно тях са доставили, а ние не сме доплатили. Тази кореспонденция върви от април, последното, което получихме от тях са указания за това, че може да се заплати в евро. Нашият отговор е, че сме надплатили сума, която желаеме те да ни възстановят ", съобщи служебният енергиен министър Росен Христов в предаването “Лице в лице ” по.

Той разяснява и за какво е освободил Александър Николов от поста му шеф на АЕЦ “Козлодуй ”. “Става въпрос за подозрения с контракти с компании, които съставляват отбраняване на избрани ползи и подозрения за свързани лица ”, сподели Христов.

“За Александър Николов имаше отчети в министерството, аз още на втората седмица от встъпването си в служба направих смяна в управлението и той беше освободен. Тогава много медии и политици се оповестиха в негова отбрана, само че моето решение е било вярно. В тези отчети имаше информация за свързани компании, пробутване на ползи, това което са и обвиняванията в “Магнитски ”. Тези отчети бяха изпратени до доста служби, само че учудващото е, че предходното ръководство не е подхванало нужните ограничения ”, съобщи Христов.

“Много е неприятно, когато енергетиката се смесва с политика. То е корупция с политическа защита. Трябва нещата да се гледат експертно ”, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР