Много е добре, че експерти от Международната агенция за атомна

...
Много е добре, че експерти от Международната агенция за атомна
Коментари Харесай

Кремъл изрази задоволство от факта, че експерти от МААЕ са посетили Запорожката АЕЦ


Много е добре, че специалисти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) съумяха да инспектират през вчерашния ден Запорожката АЕЦ в Украйна, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Като цяло възприемаме като доста позитивен обстоятелството, че делегацията дойде и стартира да работи макар компликациите и проблемите ", посочи Песков.

Въпреки това " е прекомерно рано да вършим оценки. Екипът към момента е на място, затова е прекомерно рано, само че най-важното е, че делегацията е на място ", сподели още представителят.

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна централа в Европа. Инспекцията ѝ през вчерашния ден от екипа на МААЕ, управителен от шефа на организацията Рафаел Гроси, беше предстояща дълго време, откакто централата стана обект на обстрел.

Русия, чиито сили управляват Запорожката АЕЦ от март, и Украйна си разменят обвинявания по отношение на обстрела на централата.

Някои членове на делегацията на МААЕ напуснаха централа през вчерашния ден вечерта, само че други останаха на място.

Украинската енергийна компания " Енергоатом " изрази през днешния ден подозрения, че инспекцията Запорожката АЕЦ от делегацията на МААЕ ще хвърли светлина върху активността на съветските сили в централата.

" Окупаторите лъжат, фалшифицират обстоятелства и доказателства ", съобщи " Енергоатом " в Телеграм. На делегацията на МААЕ не бе позволено да влезе в спешния център на централата, където понастоящем има ситуирани съветски бойци, отбелязва ДПА. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР