Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ

...
Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ
Коментари Харесай

Брадърът Здравко от Нестинарка: Лек хаос, няма вода

Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ в региона на къмпинг Нестинарка. Това заяви пред Радио " Фокус " спечелилият от Биг Брадър Здравко Василев.

Той също оказва помощ на бедстващите в региона и е на терен от сутринта. По думите му, сега на къмпинг Нестинарка, където са най-големите наводнения, целият трафик е пренасочен през един разрушен път, тъй като по основния път има пропаднал мост и не може да се минава. Хиляди коли са приклещени в региона на Нестинарка.

Според Здравко Василев, има лек безпорядък, защото няма здрава организация от локалния щаб, с цел да може гладко хората, които са посетители по Черноморието да се изнесат. Отделно от това има и доста искащи доброволци, които желаят да оказват помощ - това точно основава хаоса.

Най-големият проблем в този момент е питейната вода, която би трябвало да се достави до община Царево и оттова да се разпредели до бедстващите села.



Очакват се директни нареждания от Щаба на място, защото сега нещата са " отвън всякаква нормалност ", сподели Василев. Трудно се намира информация до каква степен да се закара водата, къде потребността е най-голяма.

" Добрата вест, е че това наводняване не наподобява на Карловското.

Тук има някое наводнено мазе и магазини, само че не е толкоз страшна картината, като в Пловдивско.

Все още е деен сезон и е стресиращо за гостите. Лошото е, че имаме и жертви. Прокрадва се неофициална информация за още изчезнали хора, само че още не е доказано. Започна още веднъж да вали ", осведоми още Здравко Василев.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР