Много добър стимул за туризма и хотелиерството в Кипър ще

...
Много добър стимул за туризма и хотелиерството в Кипър ще
Коментари Харесай

Три дълги уикенда ще подпомогнат туристическия сектор в Кипър

" Много добър тласък " за туризма и хотелиерството в Кипър ще даде започващата серия от три поредни дълги тридневни уикенди, споделиха от Кипърската хотелиерска асоциация и Асоциацията на туристическите предприятия в страната. Целта, която туристическото министерство слага за тази година, е броят на идващите задгранични посетители да се резервира на миналогодишните равнища. 

Почивни дни в Кипър са трите последващи понеделника. 18 март е Чист понеделник, първият ден на Великия пост. На 25 март кипърците празнуват Националния празник на Гърция, а седмица по-късно, на 1 април - своя народен ден.

Заетостта в хотелите в празничните интервали ще е висока, до 80% от местата, само че главно от вътрешния пазар, споделиха от браншовите организации. В някои планински курорти резервациите към този момент доближават 90%.
Точно след поредицата почивни дни, от 1 април, стартира интензивният летен сезон в Кипър.

Празнината в кипърския туризъм, основана от загубата на съветския и украинския пазар, е напълно запълнена през предходната година, акцентира заместник-министърът на туризма Костас Кумис на конференция в четвъртък за вероятностите в бранша през тази година.

Очаква се нарастване на гостите от Полша и скандинавските страни, забележителен принос от Румъния и Сърбия, а двата огромни пазара - на Англия и Германия, ще се задържат на равнищата от предходната година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР