"Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това

...
"Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Много деца не знаят български!

"Много деца, приключили учебно заведение, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното обучение, детската градина също е тази, която би трябвало да ги научи първо на български и по-късно непрекъснатото навестяване на учебно заведение ", сподели в предаването "Здравей, България " министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министърът е на мнение, че държавното управление би трябвало да направи по този начин, че да вкара децата в учебно заведение. "Не е наложително родителите да бъдат наказвани със затвор, в случай че децата им не вървят на учебно заведение ", сподели Вълчев.

"Все по-малък е каузи на децата, които не посещават учебно заведение заради обществени аргументи. Основната причина е културната - отвращение да се посещава учебно заведение ", съобщи просветителният министър.

"Трябва да има и морков и сопа ", безапелационен е Красимир Вълчев.

Във връзка с черно-белите учебници, министърът сподели, че такива постоянно е имало, изключително в по-горните класове и ще има. Той подсети, че учебниците се избират от учителите. Според него главният проблем е бил в репликата за по-притеснените възпитаници. Вълчев въпреки всичко разясни, че по-голяма част от учениците ксерокопират учебниците и имат черно - бели учебници и то с много неприятно качество.

Красимир Вълчев показа, че помни към момента първия си образователен ден. Той е прекрачил за първи път прага на учебното заведение в град Гълъбово, а търпелива и блага е била класната му в първи клас. Министърът помни и първата си двойка. Тя е била по биология.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР