Много държави се изказват против санкциите срещу Русия, но когато

...
Много държави се изказват против санкциите срещу Русия, но когато
Коментари Харесай

Борисов: Никой не смее да маха санкциите с/у Русия

Много страни се изричат срещу глобите против Русия, само че когато се гласоподава на Европейски съвет, всички ги поддържат. Това съобщи в Народното събрание министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Той уточни, че не е по силите на България сама реализира нещо във връзка с глобите, само че изрази вяра, че с избирането на Володимир Зеленски за президент на Украйна руско-украинските връзки ще се възстановяват, а това може да докара и до анулация на глобите, които Европейски Съюз наложи на Русия поради атексирането на Крим.

Бяхме срещу " Белене ", тъй като не знаехме какъв брой ще се оскъпи цената, съобщи още Бойко Борисов, като върна казуса в годините обратно. Депутатът от Българска социалистическа партия изиска да разбере накъде се развиват така наречен съветски енергийни планове.

Антон Кутев поздрави Борисов за опцията да се построи „ Турски поток “. Той подсети обаче, че България се е включила към Европейски Съюз по времето на премиера от Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

Хипотезата за втората АЕЦ в този момент е друга, тъй като имаме два български реактора, посочи министър-председателят в отговора си. И напомни, че България към този момент е купила двата нуклеарни реактора.

А що се отнася до Южен поток, Борисов напомни натиска от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати за неговото прекъсване. И посочи, че планът към този момент е Балкански и отношението на Европейски Съюз е друго.

Каза и за мигрантската рецесия, която още веднъж заплашва Европа. Натискът е върху Гърция, към нас турците съблюдават уговорката си, уточни министър-председателят. И продължи: " Явно, вниманието на европейците е ориентирано към междинното Средиземноморие - Италия и малко внимание се обръща на това, което става в Гърция! "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР