Много държави са готови да внасят повече в бюджета на

...
Много държави са готови да внасят повече в бюджета на
Коментари Харесай

Туск: Страните от ЕС са готови да увеличат вноските си в общия бюджет

„ Много страни са подготвени да внасят повече в бюджета на Европейски Съюз след 2020 ”, сподели Туск, представен от БГНЕС.  

Предсеoателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер пък даде обещание съкращения в Кохезионната политика.

„ Европейският съюз би трябвало да редуцира своите бюджетни разноски след напускането на Англия ”, съобщи Юнкер.

„ Ще ни се наложи да съкратим двете най-големи европейски стратегии – Общата земеделска политика и Кохезионната политика. Ако не създадем това, ще ни се наложи да съкратим с 45% всички останали стратегии на Европейски Съюз ”, сподели Юнкер.

Той също по този начин означи, че тези съкращения на разходната част от бюджета на Европейски Съюз неизбежно ще бъдат съпроводени от увеличението на вноските на европейските страни в общия бюджет.

„ Този диалог на срещата мина по-добре, в сравнение с чаках. 14-15 от 28 страни показаха подготвеност да усилят вноските си в бюджета на Европейски Съюз ”, сподели Юнкер.

Въпросът с какъв брой би трябвало да бъдат увеличени националните вноски в бюджета на Европейски Съюз не е обсъждан на днешната среща и страните не са поели никакви съответни задължения, оповестяват източници осведомени с диалозите.

Освен това Европейски Съюз поддържа намаляването на броя на евродепутатите след Brexit, разяснява още Доналд Туск след приключването на неофициалната среща на Европейски Съюз.

„ Лидерите поддържаха концепцията, че по-малко страни значи по-малко места, което значи понижаване на броя от 751 до 705 депутати “, сподели той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР