Много често купуваме този или онзи продукт без внимателно да

...
Много често купуваме този или онзи продукт без внимателно да
Коментари Харесай

Тези 3 съставки в шампоана унищожават косата

Много постоянно купуваме този или оня артикул без деликатно да учим състава му. Най-често това важи за козметичните артикули и по-специално за шампоана.

Трихолозите са сигурни, че разчитайки единствено на хубава бутилка при избора, вие постепенно унищожавате косата си. Разбира се, не е належащо да се отказвате от даден шампоан, в случай че забележите, че съдържа консервант, който не е доста потребен. Но оказа се, че има тъкмо три съставки, които в случай че участват в даден шампоан, то той е доста рисков за косата ни, тъй като безусловно я убива, написа Жената Блиц.

Ето кои са рисковите съставените елементи, които несъмнено не би трябвало да участват в състава на шампоана:

Формалдехид
Това е един от най-опасните съставни елементи в шампоана. Въпреки че множеството огромни производители избират последователно да отстранен формалдехида, от време на време той може да се откри в по-малко известни марки.

В основата си формалдехидът е канцероген, който се употребява като консервант. Освен че има извънредно отрицателен резултат върху качеството на косата, той може постепенно да унищожи цялото тяло, в случай че не се откажете в точния момент от продукта, където формалдехидът е един от основните съставни елементи.

Силикони
Повърхностноактивните субстанции в състава на шампоана нямат подобен унищожителен резултат като формалдехида, само че тяхното наличие би трябвало да ви е като „ алена лампа “.

Силиконите могат да бъдат водоразтворими и се употребяват в шампоани. По предписание те са нужни за свързване на съставените елементи и вследствие на това остават върху косата под формата на филм. Струва ни се, че косата е станала по-гладка и не се наектрелизира? Всъщност това не е по този начин, а този резултат ще бъде единствено краткотраен. Постепенно косата ще стане по-тежка и ще загубите чувството за непорочност.

Натриев хлорид
По-просто казано, приказваме за елементарна сол. Производителите го прибавят, с цел да създадат шампоана по-гъст, тъй че не се учудвайте, в случай че забележите хлорид в състава на вашия шампоан.

Често наличието на този съставен елемент в шампоана изяснява появяването на сърбеж по скалпа и несъразмерната сухота на косата. Ако забележите сходни прояви, то погледнете върху бутилката на вашия шампоан за бележки за съществуването на натриев хлорид в състава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР