Много бързо беше овладян финансовият колапс в Булгаргаз. Това, за

...
Много бързо беше овладян финансовият колапс в Булгаргаз. Това, за
Коментари Харесай

Донев: Направили сме постъпки Газпром да изпълни договора си

Много бързо беше овладян финансовият колапс в Булгаргаз. Това, за което не се приказва в медиите е да създадем опит да бъдат свалени цените на горивата, тъй като през цената на горивата генерираме инфлация и на артикули и на услуги.

Това е работа, която се прави от този екип, от Министерски съвет, само че най-много от министъра на стопанската система и промишлеността, с цел да могат българските жители да усетят, че държавното управление работи, а освен приказва. Това съобщи пред бТВ служебният министър председател Гълъб Донев.

Ще се опитаме да довършим контракта с Газпром за доставките на газ. Водим договаряния тези доставки да се разсрочат през зимата, тъй че да обзет интервал до 2023 и да се извърши това, което имаме като контракт. Направили сме действия за това Газпром да извърши контракта си. Имаме диалози на разнообразни равнища. Очакваме отговор от Газпром. Работим за това всичко, което Газпром има като отговорности по контракта да бъде изпълнено, сподели Донев. Преговорите, които са почнали са на високо равнище, уточни той. На този стадий не мога да кажа с кого се приказва, само че се прави всичко допустимо този контракт да бъде изпълнен до края на годината, несъмнено и с продължение на периода за осъществяване, акцентира Донев. Не водим диалози за подписване на краткосрочни и дълготрайни контракти, това ще се направи от постоянно държавно управление, желаеме да довършим това, което имаме като договореност, сподели Донев. Целта ни е да подсигуряваме целия отоплителен сезон, означи още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР