Много българи предпочитат Гърция за лятната си почивка. Нашенците прекарват

...
Много българи предпочитат Гърция за лятната си почивка. Нашенците прекарват
Коментари Харесай

Имайте едно наум! Опасни плажове за къпане в Гърция

Много българи избират Гърция за лятната си отмора. Нашенците прекарват летните си ваканции там, тъй като са впечатлени от другата конюнктура, близката дестинация, търпимите цени и красивите плажове. Е, да, само че в този момент се появи кошмарна информация, от която доста българи почиващи в южната ни съседка може да се погнусят или даже да анулират плануваната си отмора за Гърция.

Проверка на Панелинистичния център за екологични проучвания в региона на Атика в гръцката столица е посочила, че 71 от общо 323 тествани плажа са несъответствуващи за плуване, в това число и известни места като Луца, Оропос и Шиниас. Това оповестява електронното издание на вестник Kathimerini.

Изследователи от центъра, който е член на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда, са ревизирали водите за съществуването на ентерококи и фекални колиформи, както и за разнообразни типове замърсявания от домашен препарати, минерални масла и феноли. След разбор на пробите е станало място, че къпането е рисково в плажовете Елевсина, Нераки в Неа Перамос, Саламина, Какия Скала, Кинета (Агии Теодори), Какия Таласа (Кератеа), Артемида (Луца), Шиниас, Оропос, Скала Оропу, Авлаки (Корфу), Агиос Космас, елементи от Глифада и Вула, Флисвос, Агия Марина, плаж Александрас в Пирея, Алепохори, Порто Гермено, остров Саламина, прецизира " Фокус ".

Останалата част от инспектираните плажове са оповестени за безвредни за здравето.  От Kathimerini напомнят, че десетки плажове в Атика са получили влиятелното отличие за непорочност на линиите и съблюдаване на екологичните правила " Син байрак “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР