Много българи днес тръгват към 3-дневна пролетна почивка за 1-ви

...
Много българи днес тръгват към 3-дневна пролетна почивка за 1-ви
Коментари Харесай

В кои райони в страната се очаква интензивен трафик през почивните дни?

Много българи през днешния ден потеглят към 3-дневна пролетна отмора за 1-ви май. Тези дълги уикенди дават опция за бягство от забързаното всекидневие. Но тук-там в страната се чака трафикът да бъде извънредно претрупан и да се образуват тапи. Натоварените точки няма да са разнообразни и този път - пътят към Гърция, към Банско и автомагистралите.

Малко след 8 часа към момента не се усеща натоварен трафик през Кресненското дефиле. На един от завоите има стена, предопределена да пази от свлачища, само че самата тя наподобява не изключително постоянна и при по-проливен дъжд може да заплаши пътуващите наоколо до река Струма. Изпреварванията в дефилето са доста рискови. Очаква се идните три почивни дни хиляди българи да тръгнат към Гърция. Към момента не е ясно дали ще има огромни тапи, допустимо е чакането на опашките на границата с Кулата да е към час. По-бързо се минава през другия граничен пункт - Илинден Ексохи, съобщи NOVA.

Съветът е леките коли да не застават на лентата за товарните камиони, с цел да не затрудняват работното напредване. На към 2 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата се планува уголемение на Автомагистрала " Струма ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР