Мними майстори мамят жители на няколко села в община Кубрат

...
Мними майстори мамят жители на няколко села в община Кубрат
Коментари Харесай

Мними майстори мамят хората в Кубрат с ремонт на покриви

Мними майстори мамят поданици на няколко села в община Кубрат с ремонт на покриви. Прибират парите им и изчезват без да довършат работата си. Прокуратурата в Разград е почнала следствие.

Тази история стартира в дома на Димитрия Ненчева. След 10 години работа в Гърция дамата се прибира в родното си село Юпер. Налага се да ремонтира къщата си, а майсторите сами я намират. Плаща им авансово да стегнат покрива.

" Майсторите по пътя бяха. И по този начин си и пристигнаха. Обаче нищо не направиха. И течеше водата от самите керемиди, както е тук улукът. Всичко течеше напряко надолу ", описа пострадалата.

Но дамата не подала сигнал в полицията за разлика от 70-годишния Ценко Тончев. Той се разделил със седем хиляди лв., част от тях взел назаем. Предал ги на няколкото мъже, които се показали за строителни служащи. Но по този начин и не поправили покрива му. В момента пострадалият е в Испания, само че цялото село приказва за случая.

" Разкрили му там покрива. Каквото отрязали – отрязали. Жалба подаде в Кубрат, в милицията ", изясни Ранко Иванов.

Автомобилът, с който са пристигнали строителните служащи, се води на възрастен мъж от варненско село. Полицията открива кой го употребява сега. Жителите на Юпер обаче се оплакват, че от време на време са унизени и от други строителни бригади. Атакуват най-вече хора, завърнали се от чужбина.

" Самото момче, което си оферираше услугите, опита се дори да прескочи самата врата, с цел да може да влезе вътре ", описа Калоян Атанасов.

" Те разкриха покрива, разкриха керемиди, всичко, и започнаха да желаят други материали да възвръщат покрива. Така и по този начин няма улуци ", добави Венелин Войков.

Прокуратурата проверява закононарушение за машинация за облагодетелстване.

Междувременно от полицията в Разград оповестиха, че са разкрити и арестувани измамниците, подвели 70-годишния мъж от село Юпер, че ще ремонтират покрива на къщата му. Установено е, че това са двама мъже, татко и наследник на 45 и 22 години, от село Карапелит, област Добрич. Те са арестувани в Районното ръководство в Кубрат.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР