Mнима фирма за екскурзии мами туристи, които плащат в евро,

...
Mнима фирма за екскурзии мами туристи, които плащат в евро,
Коментари Харесай

Измама с екскурзии! Панделиева шокира с коментар за тъпите хора

Mнима компания за екскурзии мами туристи, които заплащат в евро, само че не получават мечтаното пътешестване. Сега схемата към този момент не се популяризира, само че броят на пострадалите пораства. Репортаж за измамата излъчи bTV, като сподели един от ужилените летовници, както и коментара на шефа на българските туроператори Емил Абазов.

" Сайтът е изработен добре. Основният проблем е, че всеки туроператор и турагент в България би трябвало да има лиценз и компания в България “, съобщи Емил Абазов.
-->
" Последните години не се беше случвало. Това не е туроператор, а една плоска скица, няма компания “, добави той. Според него инспекцията в уеб страницата на Министерството на туризма лишава минутка.

" Този уебсайт е копие на нашето име, обърнати са думите. Използва се нашата история, защото и ние сме интернационален туроператор. Ние самите пуснахме незабавно сигнали до Министерството на туризма, до КЗП, ГДБОП, прокуратурата. Над 45 дни лиши да се задейства държавният уред “, счита той.

" Нас ни потърсиха към 30 души. Ние разбрахме единствено за двама души, които са платили. Ние нямаме нищо общо. Нека тези хора, които са платили да се свържат с нас, да ни изпратят платежен документ, ние не можем да върнем сумата, само че аз ще имам ангажимент да дадем една добра отстъпка за някой от нашите стратегии. Ние също сме пострадали. Правим го като жест на благосклонност “, сподели Абазов.

Въпросният репортаж обаче провокира известната журналистка Лияна Панделиева да излезе с сериозен пост в формалната си Facebook страница, съобщи БЛИЦ. Ето какво написа тя:

Репортаж по БТВ за тъпи хора, които заплащат за почивка по картинка във ФБ и се чудят, че са излъгани. Наглото е в изявление на един от пострадалите, че страната е длъжна да следи за сходни неща. Е, нито една държавна институция на никое място по света не следи за неналичието на мозък.

Ето какво още добави тя:

" Един от " печелившите ", разкрил супер преференциална оферта бил предизвестен в банката, че парите му отпътуват за Белгия и той се усъмнил и...после платил. И след това не получил нищо.

И що по този начин? - пита той в пространството.

Преди време предизвестих, че ФБ оферта за маркови кожени якета е машинация, а след това бях засипана със фотоси на дребни детски якенца, които хората са получили.

Ако осъждам по десетки безумни предложения във ФБ със стотици реакции " Cena?! ", то нелепостта е съвършеният перпетум мобиле мотор на всяка лъжлива скица.

Филмът " Уроците на Блага ", спечелил огромната премия на фестивала в Карлови Вари, е още веднъж отдаден на лъжлива скица - телефонната с мятането на пари от балкона. Онези, които са приветствали творбата не разбрали, че става дума за резюме на хиляди същински истории, а не е алегорично измислена история.

Уви, тези, което са уверени, че " по фейсбука " намират супер късметлийските предложения ще продължат да въртят гигантското колело на измамите.

Да ви пусна оферта за корабоплаване с корабчето от картинката? "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР