Мним майстор взима пари за ремонт и изчезва. Потърпевшите му

...
Мним майстор взима пари за ремонт и изчезва. Потърпевшите му
Коментари Харесай

Мним майстор взима парите и изчезва, плаши потърпевшите с мъчения. Обявиха го за издирване

Мним занаятчия взима пари за ремонт и изчезва. Потърпевшите му дават пари, само че той изчезва, ремонт няма, а жилището е даже разрушено. Човекът е разгласен за общо държавно търсене, само че продължава да граби и други хора. Това е действителността, в която живеят доста българи.

Човекът е със жанр на изрече, с обноски, маниери, държание и не може да предположиш, че е лъжец, споделя Евгения Витанова пред Народоосвободителна въстаническа армия.

Друга от жертвите споделя, че мнимият занаятчия предизвиквал страдание. Гадно ставало на човек, в случай че не му помогне.

Измамникът няма нищо на свое име, споделиха пред репортера Василена Гръбчева от следствието. Той се показва като Цецко. Имал необятен диапазон от умения – слага дограма, изолираност, боядисва, ремонтира бани и детски стаи. Правел даже мебели по избор на клиента.

През август Евгения разгласила публикация в група в обществената мрежа, че търси занаятчия, който да санира стена във входа на блока, в който живее. С нея се свързала непозната жена, която предлага брачният партньор й да извърши ремонта. Подписали са контракт, получила е копие от персоналната му карта и дава задатък в размер на 550 лв..

Той пристигна у дома и работи два дни без да спре, споделя дамата.

Всичко върви по проект до момента в който в един миг мъжът стартира да споделя персоналната си история.

„ Твърдеше, че го търси неточен клиент и си желае парите, с цел да му излезе ремонта без пари. Ако ги върнел и се прибере вкъщи с празни ръце, жена му щяла да го остави “, прибавя Евгения.

На нея й дожаляло и му дала още пари и сумата нараства до 2460 лв.. След това измамникът спрял да подвига телефона си.

Жената му изпратила известие, че отива в полицията да подаде сигнал. Тогава мъжът се появява и връща 1260 лв.. Останалите дава обещание до дни, само че още веднъж изчезва и Евгения разгласява историята в обществената мрежа.

„ На идващия ден у дома дойдоха две дами от Агенцията за протекция на детето, като споделиха, че е подаден неизвестен сигнал за това, че не си гледаме децата и сме в безпомощно положение “, споделя пострадалата.

Тя подозира, че Цецко е подал сигналът.

От организацията прецизираха, че инспекцията не е открила нищо притеснително в фамилната конюнктура.

Измамникът почнал да заплашва. „ Давате ли си сметка, че и да ме вкарате в пандиза, до живот няма да съм там. И после… какво вършим като изляза “, споделил той на Евгения.

„ Той споделя, че ще лежи 4 години в пандиза и след това ще пристигна да пие кафе при нас, които сме писали против него. Щял да си написа чертички в пандиза и като излезе ще ни измисля мъчения “, прибавя тя.

„ Има хора, които са с по десетки хиляди лв. ужилени и се тормозят да се снимат, тъй като и при тях вървят от Агенцията за протекция на детето “, посочи излъганата жена.

Възрастна жена, която наела измамника Цецко, описа пред Нова телевизия, по какъв начин го е наела. Дала му 855 лв. капаро за ремонт на баня и кулоар.

Представяше се като огромен предприемач, с компания, с водачи, служащи, прибавя тя.

Очакваният ремонт по този начин и не се реализира.

„ Отидох в полицията да подам тъжба и той се обажда. Пита къде сме и какво вършим, а щерка ми му отговори, че ще се оплачем, тъй като не си е извършил отговорностите. Присмя ни се. Чувах го по какъв начин се смее и сподели, че пари няма да забележим от него. Какво си мислите, че ще създадат служителите на реда, попита той “, споделя пострадалата.

Тя търси правата си по правосъден път. Има заповед за осъществяване на обвързване от Софийски градски съд, само че мъжът не може да бъде открит. Прокуратурата отхвърля да бъде формирано досъдебно произвеждане, защото казусът влизал в рубрика „ неуредени цивилен взаимоотношения “.

Цял вход в столичния квартал „ Сухата река “ наел мнимият занаятчия за изолираност. Той заречен, че за една седмица ще свърши. С жена му били алпинисти. Тя била най-хубавата в България. По думите на пострадалите от входа сумата, която мъжът получава, е 6 683 лв..

„ На третия ден се обади и ми сподели, че жена му и децата им са заболели. На идващият ден щял да пристигна и да стартира работа “, споделя мъж, поискал анонимност.

Майсторът още веднъж изчезва и всички във входа подават сигнал в полицията.

През април Цецко е бил нает от жена в Ловеч за направа на мебели.

„ Трябваше да се дадат 1900 лв. капаро. Подписахме контракт, съгласно който в границите на 30 работни дни би трябвало да се извърши плана “, споделя тя.

Срокът изтича, само че мебелите не са подготвени, а майсторът желае още пари под предлог, че не е сметнал вярно и материалите са поскъпнали.

„ Общо стават 2658 лв.. Като 1900 са дадени на ръка “, прецизира излъганата.

След месец майсторът си изключва телефона и повече нямат връзка с него. Подаден е сигнал в прокуратурата, само че дамата получава отвод за формиране на досъдебно произвеждане. И в този случай ставало въпрос за гражданско-правни взаимоотношения.

Решението на прокуратурата се апелира. В отговор до Нова телевизия от областен прокурор Светла Иванова се споделя, че документите са върнати в полицията за спомагателна инспекция по случая.

От Софийската региона прокуратура пък оповестиха, че има формирани 8 досъдебни производства за Цецко. Повечето са от тази година. Има формиран обвинителен акт за машинация и е притеглен под наказателна отговорност за заграбване на непознати движимости.

През 2015 година той е наказан за документална машинация, само че към този момент е оправдан.

Домоуправителят на входа, в който Цецко до неотдавна живеел чартърен с жена си и двете им дребни деца, споделя, че преди две седмици той се изнесъл скрито и доста хора го търсели.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР