ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като

...
ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като
Коментари Харесай

За 6 месеца в ММС Радостин Василев успя да предизвика сериозен хаос във всяко едно направление

ММС е изплатило 275 241 лв. на 38 лица като компенсации във връзка прекъснати трудови и служебни пълномощия. Това е станало в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година.

Данните са формален отговор от министър Радостин Василев на запитване в Народното събрание на депутата от ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов. Със сериозната сума пари са били обезщетени дългогодишни чиновници на ведомството, които Василев за кратния си престой в ММС реши да уволни, оповестява NOVSPORT.

„ Какво стои зад сухите числа? Ами става известно, че желанието да „ развърти метлата “ и да в профил от работа почтени и дългогодишни чиновници на ММС са коствали на Василев много сериозна сума пари. Платени от данъкоплатците, естествено. Справката демонстрира, че в сходни размери са годишните бюджети на федерации като тази по кикбокс или съвременен петобой, да вземем за пример...

Тоест, вместо да подкрепи някои от федерациите със сумата от 275 241 лв., Радостин Василев е задоволил егото си, отстранявайки от работа неуместни за него чиновници. Които по-късно са получили полагащите им се от закона компенсации.

Сегашното разобличаване демонстрира още един път същинската същина на този министър, който за 6 месеца в ММС съумя да провокира сериозен безпорядък във всяко едно направление. То не бяха забавени доникъде на април пари на федерациите, неизплатени и до през днешния ден средства на огромна част от клубовете, кавги и навлизане като в мутренските времена в спортни бази и заведения за хранене, тотално съсипване на тотото и така нататък и тъй наречените Като настрана от всичко това лиши институцията от десетки почтени чиновници, някои от които прекарали съвсем целия си умишлен живот в постройката на Спортната палата.

Все отново има светлина в тунела и тя се състои в това, че единствено след броени часове Василев към този момент няма да е състезателен министър. И ще остане в историята като най-кратко изкаралия в Спортната палата началник в постоянно държавно управление....

А в този момент към този момент е ред на ъгъла на „ Васил Левски “ и „ Гурко “ да идва оркестъра... “, се показва в обявата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР