Млякото с куркума стана една от най-популярните тенденции в последната

...
Млякото с куркума стана една от най-популярните тенденции в последната
Коментари Харесай

Мляко с куркума за силен имунитет и бърз метаболизъм

Млякото с куркума стана една от най-популярните трендове в последната една година.

Причината са страхотните свойства, които има тази фалшификация за здравето. В куркумата се съдържа куркумин, който е мощно противовъзпалително и антиоксидантно вещество. Нещо повече, подправката се употребява в обичайна азиатска кухня и в медицината в продължение на повече от 4000 години за отбрана на тялото и увеличение на виталните му сили.

Тази обичайната аюрведична напитка оказва помощ при редица заболявания, в това число настинки, болки в гърлото, неприятно храносмилане, синдром на раздразненото дебело черво, болест на Крон, менструални болки, главоболие и артрит. Млякото с кукрума също по този начин усъвършенства положението на храносмилателната система, детоксикира черния дроб, пречиства кръвта, усъвършенства кръвообращението, усилва метаболизма.

 mlqko

Ето по какъв начин да си извършите тази напитка:

1 чаша прясно мляко
½ ч.л. куркума на прахуляк
1 канелена пръчица
¼ ч.л. джинджифил
½ ч.л. кокосово масло
Щипка черен пипер
Мед на усет

Сложете млякото да се загрее, без да стига до варене. Добавете поредно куркумата, черния пипер и джинджифила. След това прибавете кокосовото масло. Разбъркайте и оставете да заври за няколко минути. След това прецедете сварената течност, прибавете мед на усет и поръсете с малко канела.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР