Млени орехи към сместа за палачинки или малко фъстъчено масло

...
Млени орехи към сместа за палачинки или малко фъстъчено масло
Коментари Харесай

Окончателно стана ясно защо ядките трябва да влязат в менюто ни

Млени орехи към сместа за палачинки или малко фъстъчено масло в соса за пържене на зеленчуци. Такива едни добавки ще обогатят ранното утринно меню. Ядките усъвършенстват рецептите и покачват питателните стойности на ястията.

Ядките получават възторжени мнения от диетолози най-много поради здравословния си профил на мазнини. Орехите, бадемите, шамфъстъкът и лешниците са богати на понижаващи холестерола мононенаситени и полиненаситени мазнини и съдържат по-малки количества повишаващи холестерола наситени мазнини, предава БГНЕС.
-->
И това не е всичко. Ядките съдържат фибри, растителни протеини, витамин Е, калий, и магнезий. Тъй като те са цялостни с тези хранителни субстанции и мазнини, които поддържат здравето на сърцето, Американската организация по храните и медикаментите (FDA) позволява на опаковките на ядки да се изписва следната квалифицирана здравна рекламация: " Научните доказателства сочат, само че не потвърждават, че потреблението на 1,5 унции на ден от множеството ядки, като част от диета с ниско наличие на наситени мазнини и холестерол може да понижи риска от сърдечни болести. " Макар че формулировката на държавния език наподобява малко мъглява, посланието на FDA има за цел да насърчи ежедневната консумация на ядки за предварителна защита на сърдечни болести.

" Ядките са богати на хранителни субстанции и на здравословни мазнини, които са свързани с поддържането на оптимално здраве, най-много с изгоди за здравето на сърцето ", споделя Шарън Палмър, регистриран диетологг и създател на книгата " План за битка с диабета благодарение на растенията ". " Яденето единствено на шепа ядки дневно намалява равнищата на LDL (лошия) холестерол и благоприятства кръвното налягане. Бадемите и лешниците оказват помощ за понижаване на възпаленията, което може да докара до по-добро здраве на сърцето ".

Колко ядки би трябвало да похапнете, с цел да извлечете изгоди за сърцето си? Една и половина унции се равняват на към една шепа ядки. Тъй като размерите на дланите варират, по-конкретното еквивалентно премерване е 1⁄3 водна чаша. Колко тъкмо се брои за една порция зависи от ядката. Например, ще хапнете повече дребни шамфъстъци, в сравнение с едри половинки орехи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР