Младостта и красотата на кожата ни зависят от правилното функциониране

...
Младостта и красотата на кожата ни зависят от правилното функциониране
Коментари Харесай

Как да изгладим бръчките само за 2 седмици

Младостта и хубостта на кожата ни зависят от вярното действие на кръвообръщението ни. Масажът на лицето е кадърен да го усъвършенства, да изведе непотребната течност от тялото и доста да изглади бръчките, както и да усъвършенства цвета на лицето ни.

Всичко това може да стане с помощта на няколко лъжици.

Тази техника е доста известна в Япония, Корея и Китай. Днес европейските страни също започнаха да я практикуват. Например този способ е желан от немския козметик Рене Кох.

Тънкости на процедурата:
Трябва да се запасите единствено с няколко съставния елемент:

Чаени лъжици. В Азия да вземем за пример употребяват керамични или такива от порцелан, които са доста по-полезни за масаж. Ако не притежавате обаче такива, то може да ги замените с елементарни лъжици. Най-важното нещо е да няма остри ръбове.

Естествено етерично масло , които не провокира алергична реакция или задръстване на порите. Подходящо е кокосово, бадемово, гроздово, кайсиево масло или жожоба. Разбира се, може да го замените и с крем.

Студена и топла вода. Ако поредно натопите лъжицата в студена и след това гореща вода ще получите прелестен противоположен масаж.

Важно е да имате поради няколко правила по време на масажа.

Първо, лъжиците, които употребявате за процедурата, би трябвало да се съхраняват настрана и да се употребяват единствено за козметични цели.

Второто значимо нещо: не би трябвало да почиствате лицето си с ексфолианти директно преди масажа. Третото е да нанесете задоволително количество крем или масла, с цел да лъжиците се плъзгат комфортно и елементарно.

По време на масажа е доста значимо да контролирате налягането на лъжицата, с цел да не нараните кожата си. Препоръчително е процедурата да се прави заран или вечер. Не забравяйте, че не трябва да откъсвате лъжицата от лицето си – придвижванията ви би трябвало да са умерено интензивни, само че в това време плавни и непрекъснати.

Елиминирайте торбичките под очите

Прикрепете студените лъжици от изпъкналата им страна към зоната, под очите ви и ги плъзнете надясно и наляво, след това нагоре и надолу. Ако кремът ви е особено за тази област, то придвижванията ви могат да са по-интензивни. Процедурата би трябвало да продължи към минута-две.

Отървете се от подутите клепачи

Затворете очи и доста деликатно поставете студените лъжици върху клепачите си. Оставете ги да се затоплят, по-късно ги потопете в студената вода и още веднъж ги сложете на клепачите си. Повторете това 50 пъти.

Заличете бръчките сред веждите

Поставете охладена лъжица сред веждите си и плъзнете нагоре-надолу до момента в който прилагате лек напън върху лъжицата. Направете същото придвижване към 10 пъти редувайки топли със студени лъжици.

Премахнете бръчките от носа.

Краищата на двете лъжици би трябвало да натиснат кожата в основата на веждите и да ги преместите към слепоочията, леко повдигайки ги. Повторете това 12 пъти.

Премахнете бръчките по челото

Поставете авансово затоплени лъжици в центъра на челото и постепенно ги плъзнете към слепоочията си с кръгово придвижване. Вместо да вършиме кръгови придвижвания, може леко просто да опънете кожата с лъжиците. След това се върнете в изходна позиция. Лъжиците би трябвало да се загреят още веднъж с горещата вода. Продължителността на процедурата е към 2 до 3 минути.

Намалете назолабиалните гънки

Отворете устата си. Поставете затоплени лъжици до ноздрите си и с няколко кръгови придвижвания ги плъзнете към ъгълчетата на устата си. Повторете това упражнение 5-7 пъти.

Сбогувайте се с двойната брадичка

Можете да извършите даже това с лъжиците. Предварително ги потопете в гореща вода. След това поставете лъжиците в основата на двойната брадичка и ги плъзнете към предсърдията, като леко опъвате кожата. Повторете това 10 пъти.

Намалете бузите си

Много дами намират пухкавите бузки за минус. Ако сте от тях и желаете да имате по-овално лице и аристократична изисканост, то може да употребявате още веднъж лъжиците.

Прикрепете ги нагорещени с изпъкналата част към ъглите на устата, като ги държите изправени. Плъзнете ги към ушната мида с кръгово или вълнообразно придвижване през региона на бузите.

Накиснете още веднъж лъжиците в гореща вода, поставете ги в първичната им позиция. След това отворете устата си, като че ли желаете да извадите звука „ е “ и повторете придвижването. Трябва да извършите тази техника 5-7 пъти.

Отпускане на мускулите на врата

Прикрепете ръба на нагрята лъжица към зоната под ухото. Контролирайте степента на напън плъзнете лъжицата по страничната линия на шията до ключицата. Повторете 10 пъти.

Вижте техниките в това видео:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР