Младият ентусиаст Кирил Балдев възроди читалищната библиотека в село Гложене,

...
Младият ентусиаст Кирил Балдев възроди читалищната библиотека в село Гложене,
Коментари Харесай

Кирил Балдев събра 500 книги за изгорялото читалище в Гложене


Младият запалянко Кирил Балдев възроди читалищната библиотека в село Гложене, поради любовта си към книгите

Приключи дарителската акция за книги за читалището на врачанското село Гложене, което изгоря при пожар в средата на август. Заедно със постройката бяха унищожени всичките книги в библиотеката – над 15 хиляди тома, целият атрибут на три танцови състава и скъпи музикални принадлежности. Щетите са за 1 милион лв..

Специална акция за набиране на книги провежда самодейността "Да спасим книга ", чийто създател е Кирил Балдев. Благодарение на нея бяха събрани общо 500 книги.

Инициативата на Балдев се е породила от обичта му към книгите. „ Чувствам се благополучен още веднъж, че съм дарил толкоз доста книги и свободно мога да се нарека за най - огромния донор на книги в България. Читалището е извънредно признателно. Чрез акцията прочетох доста нови книги и за това се оправям добре в учебно заведение. Призовавам всеки един да се включи в акцията. Столична библиотека се включи, доста издателства, учебни заведения и положителни България. Това са резултатите от акцията едни книги съхранени на несъмнено място”, показа той пред Скандал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР