Младият български диагонал Димитър Дулчев изпрати много успешен сезон в

...
Младият български диагонал Димитър Дулчев изпрати много успешен сезон в
Коментари Харесай

Димитър Дулчев: Бих бил горд да играя за България

Младият български диагонал Димитър Дулчев изпрати доста сполучлив сезон в австрийския хайлайф. Първо, 22-годишният играч стана топреализатор на шампионата с тима на Вайц, записвайки общо 412 точки в актива си и надделявайки над представителите на останалите тимове.
Дни по-късно Дулчев притегли вниманието с ново достижение - 33 точки в мач, което с изключение на персонален връх, е и връх в Лигата.
За задачите, фантазиите и бъдещето - Митко приказва пред BGvolleyball.com . Предлагаме ви извънредното ни изявление:
Как оценяваш миналия сезон? Удовлетвори ли упованията ти и до каква степен?
В персонален проект този сезон беше доста сполучлив за мен. Първоначално желанието ми беше да оказа помощ на тима за по-добро класиране в лигата на Австрия. Впоследствие видях, че имам благоприятни условия да реализира повече. Волейболът е групов спорт и положителното показване зависи от всички състезатели в тима.

Записа три върхови достижения - първо топреализатор на лигата в Австрия, след това сложи персонален връх, с него и връх на шампионата. Това ли бяха задачите ти или дори ги надмина?

Целите ми бяха да осъществявам своите благоприятни условия и достиженията ми могат единствено да ме радват. Мисля, че има още какво да покажа. Желанието и упоритостите ми са да пораствам и да се развъртвам. Това беше единствено първата крачка.
Трансферът във Вайц е първият в кариерата ти. Като се замислиш - в случай че беше избрал друга страна за дебюта си в чужбина, щяха ли нещата да са по-различни?
Да, това беше първият ми трансфер в чужбина. Може би, в случай че бях избрал друга страна, нещата щяха да се развият по друг метод, само че моите цели и упоритости щяха да бъдат същите – да покажа най-хубавото, на което съм кадърен.


Как ти се коства равнището на волейбола в Австрия?

Волейболът в Австрия се развива, доста национални състезатели на други страни играят в лигата, също по този начин има и много задгранични треньори. Националният тим се класира за Европейското състезание 2019. Стилът на игра е малко по-различен от този в българското състезание, залага се повече на проведен блок и отбрана. В едно изявление показа, че фантазията ти е да играеш волейбол в Европа. Успя ли да я сбъднеш, или следва да забележим по-доброто от теб? Както споделих, това беше първата крачка. Има страни с по-силни шампионати. Мечтата ми е да играя в някои от тях. Разбира се, не преставам да работя интензивно, с цел да осъществя тази своя фантазия. Чудесното ти показване сигурно е предизвикало интерес към теб. Има ли към този момент предложения от някой клуб?
Безспорно, положителното ми показване е предизвикало интерес, на този стадий има запитвания, само че занапред предстоят по-конкретни предложения. Сезонът към момента не е завършил.



Има ли място измежду желанията ти поява в националния тим? Всеки надарен млад играч не би пропуснал този късмет.
Да играеш за България е чест за всеки състезател. Треньорите на националните гарнитури са тези, които би трябвало да гледат и преценят. От моя страна, бих бил горделив, в случай че ми бъде отправена покана. Какво е мнението ти за връщане на правилото " за 21 години " - състезатели под тази възраст нямат право на прехвърляния в чужбина без експлицитното утвърждение на УС на БФВ? Смятам, че волейболът в България единствено би спечелил от това младите волейболисти да играят и да натрупат опит в непознати шампионати. Почти всички състезатели от мъжкия народен тим на България са играли или играят в чужбина. Този факт е индикативен.
Как върви почивката ти? Успяваш ли да отделиш задоволително време на фамилията и приятелката ти?

Съвсем скоро се върнах в България и още не мога да кажа, че съм си умрял. Стремя се да бъда повече време със фамилията ми. Предстоят светли християнски празници и най-хубавото е, когато ги прекараш измежду близки и обичани хора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР