Младият Александър Ботйов, родственик на великия Христо Ботев, издаде своята

...
Младият Александър Ботйов, родственик на великия Христо Ботев, издаде своята
Коментари Харесай

Потомък на Ботев издаде стихосбирка

Младият Александър Ботйов, роднина на великия Христо Ботев, издаде своята дебютна стихосбирка „ Когато бръшлянът поникне “.Второкурсникът от факултета по публицистика в СУ „ Климент Охридски “ е прапраплеменник на огромния стихотворец и бунтовник.

 

Александър включва в своята първа книга над 60 стихотворения на, както той я назовава: обширна тематика- патриотична, любовна, трагична, мистична, обществена, философска.

 

Младият Ботйов показа своята стихосбирка във Факултета по Журналистика и всеобща връзка на Софийския университет, чийто ученик е самият той. Александър показа, че творчеството му е един океан, от който той е подбрал „ най-бистрото “, с цел да го показа на своите читатели и добави, че всеки може да преоткрие себе си, четейки „ Когато бръшлянът поникне ”. 

 

По време на премиерата редакторът Даниела Убенова показа, че когато е получила ръкописа е видяла нещо неповторимо и друго като жанр и авторски почерк. Проф дфн. Димитър Веселинов, който е рецензент на стихосбирката, дефинира творчеството на младия стихотворец като пламък с доста ярки, открояващи се стихове, които занапред предстоят да бъдат четени и да влияят на младото потомство.

 

От своя страна Александър обърна особено внимание на заглавието и символиката на бръшляна. Той показа, че бръшлянът не е бурен, който би трябвало да бъде изкоренен, а разкри античното келтско поверие, че е знак на честност, мощ, непорочност и триумф.

 

На финала на премиерата, артистът Янко Лозанов рецитира стихотворенията „ Бръшлян ” и „ Ботев ”, а Александър Ботйов прикани младежите, които доминираха в залата, да пишат и свободно да показват себе си.

 

Александър Ботйов е роден в гр. София през 2002 година. Следва публицистика в Софийския университет „ Свети Климент Охридски ". Негови публикации, изявленията и стихове са оповестени в печатни издания и уеб пространството. Александър е финалист в състезанието „ Работилница за кореспонденти 2021 ".

 

Едва на 19 години Александър Ботйов издава независимо дебютния си вестник „ Бинокъл ", който съдържа напълно негови авторски материали. С поетично ентусиазъм основава и първата си стихосбирка „ Когато бръшлянът поникне ”.

 

 

                                                  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР