Младите и образовани хора са най-големият актив на технологичната индустрияКомпаниите

...
Младите и образовани хора са най-големият актив на технологичната индустрияКомпаниите
Коментари Харесай

ERP Academy: Образованието е грижа на цялото общество

Младите и образовани хора са най-големият актив на софтуерната промишленост

Компаниите могат да създадат значими стъпки, с цел да подпомoгнат развиването на образованието и доближаването му до действителните условия на обществото

Отговорността за по-доброто обучение не е единствено на Министерството на образованието и науката (МОН), a и на цялото общество, в това число и бизнеса – тази позиция застъпиха експерти от ИТ сектора по време на конференцията Educate to Create, проведена в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Компаниите могат да създадат значими стъпки, с цел да подпомoгнат развиването на образованието и доближаването му до действителните условия на обществото. Инициативата би трябвало да пристигна и от двете страни, а позитивни образци в тази тенденция към този момент има не малко, уточни Анастас Шопов, представител на Българската асоциация за осведомителни технологии (БАИТ) и ERP Academy.
още по тематиката
Конференцията в София Тех Парк се концентрира върху опциите за повишение творчеството на младежите в Европа и възстановяване на техните цифрови умения, вероятностите пред софтуерното обучение и партньорството с бизнеса.

„ Младите образовани хора са най-големият актив на софтуерната промишленост и дейната работа в областта на образованието е значима част от активността на БАИТ. Затова имаме работна група по обучение, която си сътрудничи доста тясно с Министерството на образованието и науката “, акцентира Атанас Шопов.

Той акцентира още на постоянните срещи, на които се дискутират опциите за по-тясно партньорство сред образованието и бизнеса. „ Организираме и голям брой начинания, при които експерти от бизнеса стават гост-лектори в университетите, представяме най-новите технологии и трендове, включваме се в основаване на образователната стратегия по предмети, свързани с осведомителните и информационни технологии “, описа Шопов пред интернационалната публика на форума.

Той даде образец и с просветителната организация ERP Academy, която съумя да сплоти голям брой водещи компании от сегмента на бизнес софтуера и да осъществя редица сполучливи просветителни начинания, взаимно с разнообразни университети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР