Младите и „честни“ активисти на „Продължаваме промяната“, които дойдоха на

...
Младите и „честни“ активисти на „Продължаваме промяната“, които дойдоха на
Коментари Харесай

Скандални мрежи на ПП от семеен бизнес и баджанащина, зад която наднича ДС, задушават държавата

Младите и „честни“ деятели на „Продължаваме промяната“, които пристигнаха на власт с обещанието да преборят мафията и шуробаджанащината в ръководството на страната, с нищо не дават признаци, че като нрав се разграничават от това, което ще „променят“.

Набиват се на очи няколко фамилии и другарски групи от „Промяната“, които по нищо не отстъпват на старите соц. обичаи, доразвити от Прехода, под мотото „Да уредим родата“, написа уеб сайтът „Афера“ в продължението на своето следствие от началото на предишния месец – „Октоподът на смяната или по какъв начин Петков, Василев, Лорер, Христанов, Ангелов и албанецът Гури разкешват милиарди“.

Вниманието притегля адвокатска адвокатска фирма „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, която минава за доближена на Иво Прокопиев. Там старши-съдружник е Весела Станчева-Минчева – майка на някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Именно тя назначава сина си в адвокатската фирма.

Лена Бориславова и Никола Минчев са влезнали в политиката, идвайки точно от тази адвокатска адвокатска фирма, ангажирана с приватизационни покупко-продажби, от които директно заинтригувани са били компании от кръга на Иво Прокопиев, разкри преди дни и юристът конституционалист и началник на Института за съвременна политика Борислав Цеков.

През въпросната адвокатска адвокатска фирма са минали няколко много скандални покупко-продажби, една от които за „Булгартабак“.

Да не забравяме и инспекцията на прокуратурата за контракта на Лена Бориславова с ББР (апропо, Кирил Петков и Асен Василев се заеха първо с ББР, до момента в който бяха в служебното правителство) и получаваните от нея възнаграждения, до момента в който е чиновник на адвокатската фирма.

Всъщност, голямото за българските стандарти заплащане е получавано точно от адвокатската адвокатска фирма „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, въпреки името на Лена Бориславова да е категорично посочено като адресат на месечното заплащане от ББР от 13 690 лева или 164 289 лева годишно без Данък добавена стойност.

Според източници от юридическите страни, Лена Бориславова е била назначена в адвокатската фирма към 2019-2020 година след посредничество на Кирил Петков в качеството му към момента на „преуспяващ предприемач и харвардски възпитаник“. Още при издигането на Никола Минчев от Политическа партия за ръководител на Народното събрание пък стана ясно, че точно той е индивидът, нает да работи на хонорар от 140 евро на час в ББР, заяви тогава ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тази финансова скица сред ББР и адвокатската фирма, в която вземат участие Лена Бориславова и Никола Минчев, съответствува по време освен с началото на влизането в политиката на „Промяната“, само че и с публикуваните фрагменти от влизането в любовната квартира на ул. „Гладстоун“ на Лена Бориславова и Кирил Петков, който „се държи за парапета“. Съвсем друга тематика, която ни препраща към старите вицове за шефове и секретарки, е до каква степен е морално и отговарящо на професионалните стандарти да назначиш за шеф на кабинета си жена, която те е водила в квартирата си.

С преплитане на фамилни бизнеси и висша държавна служба в същия бранш внимание притегля и заместник-министърът на земеделието Иван Христанов от квотата на „Продължаваме промяната“.

Напористите медийни изяви на Христанов, свързани най-много с лабораторията за надзор на хранителни артикули на Граничен контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“, навеждат на мисълта какъв интерес има, с цел да е толкоз настъпателен.

Оказва се, съгласно информация в Търговския указател, че името на неговата млада и чаровна брачна половинка Ива Димитрова Палма излиза като притежател и/или шеф, или пък член на съвета на шефовете на тъкмо 9 компании, които се занимават с дистрибуция и произвеждане на хранителни артикули и обвързваните с тях търговсКИ И консултантски действия. Сред тези компании са „Юник Фуудс“, „Веган къмпани“, „Лея“, „Захариус“, „Номади Фуудс“, „Пауново Изток“, „Дъ Барбериън“, „Небюла кепитъл“ и „Хитър Петър“.

Завидно, нали?

Възниква въпросът: зам.-министър Иван Христанов не е ли в спор на ползи при подобен огромен фамилен бизнес, който несъмнено има допирателни с Министерството на земеделието и с… въпросната лаборатория на границата, против която Христанов роптае, че пускала, видите ли, пестициди. А брачната половинка му посредством близо дузина компании създава био и здравословни храни. (Дали приликата с пробиотиците на Кирил Петков и татко му, и веган сладкишите на Линда е инцидентна?).

В бизнеса с храни е и братът на Иван Христанов Чавдар. Той стана известен около присъединяване си в реалити предаването „Фермата“ и то откакто брат му към този момент стана началник в Земеделието. В предаването Той бе показан като потомък на остарял жанр, който дълги години е бил изпълнителен шеф в огромна финансова компания, без да се прецизира коя. Той напуснал добре платената си работа поради честен спор, оповестяват при представянето му в известното предаване. Сега Чавдар е горделив притежател на известната пекарна „Житената питка“ в Плевен.

Няма обществена информация в коя огромна Финансова компания е работил Чавдар Христанов преди да стане хлебопроизводител, само че не може да подминем обстоятелството, че неговият брат Иван Христанов, преди да стане зам.-министър, взе участие в няколко Фонда и компании, които сега са трансферирани на брачната половинка му Ива Палма. Така тя се оказва една от най-крупните бизнес дами, прибавяйки към 9-те компании от хранителната индустрия и още две от бранш финанси и вложения: „Хермес стратеджик“ и „Кредит революшън“.

Така стигаме до друга фамилна двойка от тази сфера – съдружника на Христанов и неговата брачна половинка:

В следствието „Октоподът на Промяната, или по какъв начин Петков, Василев, Лорер, Христанов, Ангелов и албанецът Гури разкешват милиарди“, оповестено на 07.06.2022 година в „Афера“, се разкрива връзката сред Иван Христанов и Елвин Гури.

Съпруга на Гури е някогашната зам.-шефка на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн, която през годините минава за доближена в бизнес делата на Михаил Михалев-Маджо – фигура, превзела крупни бизнеси още в зората на 90-те години. Тук е и фигурата на Евгени Ангелов с учредения от него „Силвърлайн Партнърс“. На процедура сега Лорер и Гури ръководят различен сътрудник на така наречен фонд на фондовете – „Емпауър Кепитъл“/Empower Capital/, a Ангелов –

„Силвърлайн“. Управител в „Силвърлайн“ е брачната половинка на Гури – Ралица Агайн.

Преди Empower Capital, Елвин Гури и актуалният заместник-министър на земеделието Иван Христанов основават JetFinance International, най огромният самостоятелен заемодател за потребителско Финансиране в Югоизточна Европа. JetFinanсе бе продаден на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 година, когато Иван Христанов е в Борда на шефовете на банката.

Съдружниците в определения за медиатор на Фонд на фондове – „Силвърлайн Партнърс“ – Евгени Ангелов, Иван Христанов и Елвин Гури, са очевидно свързани с Даниел Лорер.

Когато стана министър на нововъведенията, Лорер се освободи от капитала на консултантската компания „Брайткап Инвестмънт Адвайзор“, като го трансферира на двама от съдружниците си в компанията – един от тях е Елина Халачева, с която работят от дълго време, и която е … брачна половинка на Евгени Ангелов, който в този момент е в бизнес връзки с Фонда на фондовете, следен от Лорер.

Друг създател на „Силвърлайн Партнърс“ която ще разпределя 75 милиона лв., е заместител министъра на земеделието Иван Христанов.

И в случай че някому се вижда комплицирана тази скица от роднински и брачен обвързаности, дано внесем още една детайлност.

И Иван Христанов, и Ралица Агайн са потомци на функционери от Държавна сигурност. За бащата на Христанов стана ясно около разсветляване на друго лице. Така от решение № 2-1495/04.12.2018 година на Комисията за откриване на документите и оповестяване на принадлежност към Държавна сигурност изскача името на бащата на сегашния заместник-министър на земеделието Иван Маркос Христанов.

Маркос Христанов е бил управителен кадър в структурите на Държавна сигурност в Плевен. От цитираното решение № 2-1495/04.12.2018 година за бащата на Христанов излиза наяве, че о.р. Маркос Христaнoв е вербувал хора за Държавна сигурност.

Ралица Агайн-Гури пък назоваха „партизанската принцеса“ още по времето, когато беше депутат и заместник-председател на Комисията по финансов контрол (КФН). Прозвището идва, защото животът й също е като на принцеса – на 33 години става зам.-председател на КФН, който дава отговор за капиталовите медиатори. Говори се, че дядо й Методи от Пернишкото село Друган е бил партизанин. След 9 септември 1944 година той прави сериозна полицейска кариера. Твърди се, че е от хората, които са взели участие в основаването освен на новия социалистически милиционерски уред, само че на Държавна сигурност.

Изглежда в това има огромна доза истина, тъй като след него всички Агайни по време на соца са се подредили по впечатляващ метод. Ненчо Агайн – бащата на Ралица, се издига до зам.-министър на вътрешните работи. А родственикът му Георги Агайн – до някогашен шеф отдел в Държавна сигурност, отговарящ за СРС-тата, които тогава наричали „Подслушванията“.

Маркос Христанов е бил управителен кадър в структурите на Държавна сигурност в Плевен. От цитираното решение № 2-1495/04.12.2018 година за бащата на Христанов излиза наяве, че о.р. Маркос Христaнoв е вербувал хора за Държавна сигурност.

Ралица Агайн-Гури пък назоваха „партизанската принцеса“ още по времето, когато беше депутат и заместник-председател на Комисията по финансов контрол (КФН). Прозвището идва, защото животът й също е като на принцеса – на 33 години става зам.-председател на КФН, който дава отговор за капиталовите медиатори. Говори се, че дядо й Методи от Пернишкото село Друган е бил партизанин. След 9 септември 1944 година той прави сериозна полицейска кариера. Твърди се, че е от хората, които са взели участие в основаването освен на новия социалистически милиционерски уред, само че на Държавна сигурност.

Изглежда в това има огромна доза истина, тъй като след него всички Агайни по време на соца са се подредили по впечатляващ метод. Ненчо Агайн – бащата на Ралица, се издига до зам.-министър на вътрешните работи. А родственикът му Георги Агайн – до някогашен шеф отдел в Държавна сигурност, отговарящ за СРС-тата, които тогава наричали „Подслушванията“.

Дъното му още не се вижда, само че неналичието на морал в ръководството и хаосът, който се основава в страната, единствено загатва за неговата необятна дълбочина.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР