Младите хора днес са изправени пред редица финансови проблеми, които

...
Младите хора днес са изправени пред редица финансови проблеми, които
Коментари Харесай

Лични финанси: 6 проблема на младото поколение

Младите хора през днешния ден са изправени пред редица финансови проблеми, които техните родители не са имали.

Финансовата обстановка в света през последното десетилетие не бе постоянна, поколението на тези, които в този момент са на възраст сред 25 и 35 години напълно осъзнато и действително се сблъскаха с последната огромна икономическа рецесия.

В същото време хората, които назоваваме Millennials - родените след 1980 година, се изправят пред проблеми, които са характерни за това потомство. Поради това, през последните години те са станали по-склонни да търсят помощта на финансови консултанти, както и обръщат повече внимание на финансовото обмисляне и бюджетиране, в сравнение с техните родители.

 Снимка 217346
Източник:

Ранна и висока задлъжнялост

Кредитни карти, краткосрочни потребителски заеми, закупуване на артикули на заем - всичко това стана неразделна част от актуалния живот.

Все по-често младежите купуват разнообразни артикули на заем: домашен уреди, електроника, да не приказваме за заеми за кола. В някои страни, изключително в Съединени американски щати, те не рядко теглят заеми, с цел да платят за образование в университет или колежа.

В резултат на това се оказва, че младежите, които едвам стартират професионалната си кариерата си, към този момент са обременени с задължения. А лихвите по тях постоянно са доста високи.

Да си напомним по какъв начин родителите им купуваха, да вземем за пример домашен уреди, по напълно друга скица. По-старото потомство можеше да пести пари с години за нужната покупка, било то ледник, тв приемник, мебели или кола.

Разбира се, такава скица има своите дефекти, само че представителите на по-старото потомство постоянно са подозрителни към заемите и другите финансови артикули, предлагани в този момент от банките и търговците.

Въпреки това финансовите съветници означават, че няма нищо неприятно в заемите. Важно е единствено да можете да управлявате средствата си, да не допускате просрочие на заплащанията, както и да умеете рационално да прецените финансовите си благоприятни условия, преди да сключите заем.

 Снимка 315658
Източник:

Огромни жилищни заеми

Цената на жилищата пораства непрестанно. А актуалните млади фамилии би трябвало да си вземат солидни ипотечни заеми, с цел да си купят лични домове.

Ето за какво, младежите са принудени да изплащат тези жилищни заеми с десетилетия.

Високи разноски за жилища чартърен

Тези, които не желаят или само че могат да вземат ипотечни заеми, вземат решение въпроса за жилище чартърен.

Но от година на година, разноските за наемане на жилища, изключително в огромните градове където търсят реализация младежите, непрестанно се усилват.

И като се вземе поради фактът, че приходите не порастват толкоз бързо, делът на наема и издръжката на жилището в бюджета на всеки младеж заема все по-голямо място.

 Снимка 318295
Източник:

Грижата за по-старото потомство става все по-скъпа

Не рядко много младежите са принудени да се грижат за възрастните си родители.

А разноските по тези грижите стават все по-значителни в безспорна стойност и по отношение на приходите, осолено тези за медикаменти и здравна помощ.

Може да се означи, да вземем за пример, че младите американци харчат за тази цел 27% повече от предходните генерации.

Много младежи са финансово подвластни от по-старото потомство

Често младежите освен не могат да се грижат за възрастните си родители, само че и финансово зависят от по-възрастното потомство.

Не рядко младите фамилии са принудени да живеят с родителите си. Понякога младежите, които одеве са приключили образованието си и стартират да работят, финансово зависят от по-старото потомство.

Младите хора считат, че е мъчно да спестят за настрана жилище или да намерят нужните средства за наемане на дома, която да живее без значение от родителите си.

Те разчитат на пари от по-възрастните и с цел да могат да си купуват храна, облекла, телефони, електроника.

 Снимка 299887
Източник:

Проблеми на пенсионните спестявания

Естествено е младежите още да не се замислят за пенсионирането си. И по какъв начин да си обезпечат порядъчен стандарт и деен живот в преклонна възраст.

А би трябвало да се имат поради огромните проблеми, свързани със здравето и медицинските разноски, на фона на пасивния и не огромен приход, какъвто е пенсията.

По-старото потомство нямаше такива грижи, тъй като изискванията за пенсиониране бяха по-леки, пенсиите по-достойни по отношение на получаваните приходи и виталния стандарт, а пенсионните системи в множеството страни финансово постоянни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР