Млади лекари ще протестират в четвъртък срещу публикувания на 1

...
Млади лекари ще протестират в четвъртък срещу публикувания на 1
Коментари Харесай

Млади лекари излизат на протест и срещу пренаписания ред за специализация

Млади лекари ще стачкуват в четвъртък против оповестения на 1 октомври от Министерството на здравеопазването (МЗ) план на нов ред за специализация, който сякаш трябваше да потуши недоволството им против сегашните правила, които работят едвам от края на юли.

Те обаче са останали недоволни от оповестения нов план, защото той не отразява дадените от тях оферти, въпреки на срещите в Министерство на здравеопазването концепциите им да са били признати.

“Продължаваме да нямаме избор “

“Най-важното, което искахме беше да имаме избор дали да специализираме със дотация от страната или не, което е редно – въпреки всичко сме демократична страна. Такъв избор обаче не съществува и в новия ред, откъдето идват всички следващи проблеми. Предвидено е при невземане на изпита за компетентност да се връщат дотациите на Министерство на здравеопазването, а и сега при тези изпити има корупционни практики. Т.е. ще би трябвало да си връщаме заплатите в случай че не си поставим сполучливо изпита, което основава голяма корупционна скица, тъй като към този момент на всички ще се желаят пари за този изпит “, описа пред Mediapool Александра Вълчева, която е един от уредниците на митинга и е доктор специализант по анестезиология и интензивно лекуване в централната реанимация на “Пирогов “.

Новите условия са още по-закрепостяващи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР