Млади художници преобразиха детското отделение в болницата в Добрич. Белите

...
Млади художници преобразиха детското отделение в болницата в Добрич. Белите
Коментари Харесай

Цвят за децата: Художници преобразиха детското отделение в болницата в Добрич

Млади художници преобразиха детското поделение в болничното заведение в Добрич. Белите коридори се трансфораха в цветна картина, изпълнена с живот.
Снимка: bTV
Футболист, доктор, музикант - това са част от шарените облици, които посрещат малчуганите в детското поделение в болничното заведение.

" Във времена на пандемия, ние като художници и ние желаеме по някакъв метод да участваме, да дадем своя принос за обществoто ни ", сподели Радослав Рудачев - Сдружение за свободно изкуство - Добрич.

Снимка: bTV

И защото това, което умеят най-добре, е да рисуват, художниците решили да изпъстрят стените на отделението, с цел да могат децата въпреки и заболели да се ухилен за малко.

" Съвсем по друг метод наподобява отделението. Наистина е доста друго, доста цветно, което носи въодушевление освен на нас, само че и на нашите пациенти. И виждам усмивките и щастието в техните очи “, споделя Николина Колева - педиатър.

Снимка: bTV

Директорът на болничното заведение пък признава, че първоначално е бил внимателен поради епидемията.

„ Облякохме екипа, както виждате в защитни облекла, маски и влязоха да създадат едни чудеса тука в отделението ", разяснява доктор Георги Желязков - шеф на МБАЛ Добрич.

Снимка: bTV " Мисля, че е извънредно значимо за децата, да бъде малко по-цветно и да се усещат в малко по-приятна среда, доколкото е допустимо в една болница ", счита Жана Сивкова – художник.

Художниците са подготвени да изрисуват и други отделения в болничното заведение, стига да се намерят положителни хора, които да обезпечат четките и боите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР