Млади български заварчици спечелиха златен и сребърен медал на шестия

...
Млади български заварчици спечелиха златен и сребърен медал на шестия
Коментари Харесай

Българи спечелиха златен и сребърен медал от международно състезание по заваряване в Китай

Млади български заварчици завоюваха златен и сребърен орден на шестия Международен конкурс по заваряне в гр. Чжу Чжоу в китайската провинция Хунан от 5 до 10 юни, а българският тим се класира на трето място, оповестиха от Българският съюз по заваряване.

В състезанието участваха над 30 тима от Германия, Австрия, Швейцария, Чехия, Русия, Украйна, РЮА, Корея, Китай.

Българският тим включваше Ненко Иванов, Петьо Опров и Лилян Тодоров, излъчени от Български съюз по заваряване след конкурс.

Българските заварчици бяха оценени като едни от най-бързите и техничните в света от авторитетно интернационално жури. То присъди златен орден на Петьо Опров по способ аргонодъгово заваряване, развой 141/GTAW. Лилиян Тодоров завоюва сребърен медали по способ МИГ МАГ, развой 135/GMAW. Ненко Иванов, участващ с способ ръчно електродъгово заваряване, развой 111, също се класира в челни позиции.

Международното съревнование по заваряване е едно от най-престижните професионални съревнование в региона на заваряването. В него вземат участие заварчици от 18 до 35 години. Участващите тимове са към 30, а участниците към 500. Целта на състезанието е младите заварчици да показват добитите си професионални умения и да обменят потребен опит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР