Младежите така и не успяват да стигнат по-надалеч от гарата

...
Младежите така и не успяват да стигнат по-надалеч от гарата
Коментари Харесай

Залавят ги, връщат ги, а те пак опитват

Младежите по този начин и не съумяват да стигнат по-надалеч от гарата Ментон-Гараван. Те са се пробвали да я преминат с първия за деня трен от италианския град Вентимиля – само че са арестувани от френската гранична полиция, която управлява всеки трен от Италия, написа АРД.

Представителят на граничната полиция Филип Висенте споделя пред френските медии, че малко на брой от мигрантите имат документи за идентичност. С други думи те не извършват предпоставките за влизане във Франция.

Четири опита за бягство, четири неуспеха

„ Ако попаднем на тези хора по формалните гранични преходи – да вземем за пример на гарата – ги водим в комисариата на граничната полиция, където получават формален отвод за влизане. След това ги отпращат назад в Италия “, споделя Висенте, представен от АРД.

Много от мигрантите не стопират да пробват още веднъж и още веднъж. Един от тях е Зину. Младият алжирец споделя пред АРД следното: „ Вече съм опитвал четири пъти да мина границата от Италия към Франция – с влака или през планините. Така и не се получи, само че няма да спра да пробвам “.

Всеки, който желае да избегне строгия надзор във влака, избира маршрута през планините и стръмната котловина Роя. Там, на 50 километра от Ментон, се намира село Саорж с 450 поданици. Там чакат Гиби и други членове на организацията " Граждани на Роя “. Гиби е общителен възрастен господин. Но не желае да назове същинското си име.

Организация, която оказва помощ

Организацията " Граждани на Роя " не оказва помощ непосредствено за прекосяване на границата, само че " в случай че тези хора дойдат при нас, им споделяме, че първото, което би трябвало да създадат, е да подадат молба за леговище. След което ние го предаваме на жандармерията ". Оттам нататък хората могат да бъдат отведени до граничната полиция в Ментон, която има грижата да им обезпечи час при управляващите в Ница, където те могат да подадат молбите си.

Съгласно директивите на Европейски Съюз след нелегално влизане в дадена страна, хората имат време сред седем и 30 дни да я изоставен. Това значи, че службите няма право да ги отпращат непосредствено от границата, показва АРД.

В отговор на питане от немската медия префектурата написа: " Граничната полиция не отпраща мигрантите. По-скоро става дума за отвод към хората, които стигат нелегално до Франция и са били арестувани на френско-италианската граница ".

" Службите са тези, които не се придържат към закона "

Съдът на Европейски Съюз със свое решение от септември обаче уточни, че френската процедура нарушава директивите на Европейски Съюз, защото хората се отпращат непосредствено от границата. Както отбелязва АРД, няма изясненост до каква степен това решение ще се отрази съответно на работата на френските гранични управляващи.

То по този начин или другояче не оказва помощ на младежите, хванати във влака в Ментон. За множеството от тях копнежът да стигнат до Франция завършва още същия ден в офиса на граничната полиция, написа АРД.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Германия: Заплаха или опция е имиграцията

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР