Младежи от Кюстендил решиха да отделят от личните си средства,

...
Младежи от Кюстендил решиха да отделят от личните си средства,
Коментари Харесай

С лични средства младежи от Кюстендил купиха храна за нуждаещи се

Младежи от Кюстендил взеха решение да отделят от персоналните си средства, с цел да купят хранителни артикули на обществено слаби и хора в неравностойно състояние. Доброто им дело доближи до над 130 нуждаещи се от цялата община, които получиха храна за Бъдни вечер и Коледа.

Кюстендил

Всичко почнало преди пет години, когато група другари от Кюстендил решили да се самоорганизират и да съберат пари от личния си джоб, с цел да купят храна за бедните, описват младежите. Впоследствие потърсили съидейници в обществената мрежа Facebook, а оттова доста хора откликнали на концепцията им, наречена „ Бъди човек! Подари Коледна вечеря на пенсионер в потребност ".

А хора с положителни сърца има. В благородната идея се включват над 40 младежи, множеството от тях студенти. Скромни са и не желаят да се обявяват. Разказват, че желаят единствено да оказват помощ на нуждаещите се.

Със събраните над 2000 лева младежите подготвят пакети, в които има брашно, олио, ориз, месо, леща, макарони, сладкиши и плодове. С помощта на родственици, близки и другари изготвят лист с хора, изпаднали в тежко обществено състояние. Пакетите с храна възрастните хора одобриха доста прочувствено, с изненада, сълзи и думи на признателност.

Благородният жест внесе светлина и коледно въодушевление в домовете на възрастните хора, накара ги да се почувстват специфични. А младежите дадоха обещание, че скоро още веднъж ще се върнат при тях, тъй като са уверени, че положително не се прави единствено по Коледа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР