Младата певица Веси Бонева е подговила артистична изненада за почитателите

...
Младата певица Веси Бонева е подговила артистична изненада за почитателите
Коментари Харесай

Веси Бонева с поетичен рецитал за премиерата на албума си „Родината”

Младата певица Веси Бонева е подговила артистична изненада за феновете си, в която артисти ще извършват стихове на Иван Вазов и Атанас Далчев. Музикалния акомпанимент е дело на Светлин Къслев, който е съчетал модерното звучене с вокалите на Веси Бонева. В албума „ Родината”, чиято премиера ще се състои на 24 ноември, петък, в клуб VOID, ул. „ Атанас Самоковеца” 2, в Пловдив, е включен съвременен аранжимент на „ Хубава си, моя горо” и „ Облаче ле бяло”.

В пловдивския клуб, от 19.00 часа, Весела Бонева и Светлин Къслев ще са домакини на самобитен концерт, с който певицата ще означи 25-а годишнина на своята вокална група. Бивши и сегашни възпитаници от Естрадно студио „ Прима” ще изпеят шлагерите на Бонева. Входът е свободен, а присъстващите ще имат опцията да се включат в благотворителна самодейност в помощ на деца с вродени лицеви проблеми. От 22.30, в клуб VOID Весела Бонева и Светлин Къслев ще показват премиерно песните от „ Родината”. Албумът включва още „ Елате си”, едноименната ария „ Родината”, „ Моят зов” и класиката „ Една българска роза”.

„ Избрах Пловдив, тъй като там съм родена. Това е градът, който ме е дарил с най-красивите мемоари, с извънредно детство и топилна.” – споделя Веси дни преди представянето на настоящия си план. Идеята да основат албума „ Родината” е подбудена от голямата обич на Весела Бонева и Светлин Къслев към България.

„ От дребна в мен беше запалена искрицата, предадена ми е от моите баби и дядовци, които ме отгледаха с доста обич.” – признава младата певица и добавя – „ България е била постоянно в сърцето ми. Гордея се с всички наши съумели българи по света и у нас! Едни от първите песни, които съм учила като дребна са били “Облаче ле бяло”, “Една българска роза”, “хубава си моя горо”. Винаги когато чуя звука на гайдата настръхвам цялата. Това е код, посредством който се допираме до минало и история, а България е доста скъпа за света и за духовното развиване на доста други страни по целия свят, Просто ние сме не запомнили всичко това и в този момент посредством нашата музика желая да припомня на родителите да извърнат малко повече внимание и да предам това чувство на нашите “деца”. Аранжиментите на песните са дело на Светлин Къслев, албумът е записан в Star Light Records.

Музикантите, които взимат присъединяване в албума са същите, които от години работят с Весела и Светльо. Щерион Пилидов е на китарата, Николай Тошев - барабани, и младият гайдар Стойо Стоев. „ Родината” е 5-ти албума за певицата. Върху настоящи аранжименти на песни, обичани на генерации българи, тя и Светлин Къслев работят от дълго време. През януари 2016 година Веси Бонева взе участие в спектакъл-разказ за българската история, показан с музика и танци. В столичния спектакъл „ Сълза и смях “ прозвучават песни, обичани на генерации българи: „ Къде си вярна ти обич национална “, „ Хубава си моя горо “, Облаче ле бяло “ и доста други в нов аранжимент.

Месецът продължава с една страхотна вест за певицата, а точно номинацията ѝ за премиите „ Икар “ 2016 в раздел „ Съвременна българска музика " за сингъла „ Разпалвам микрофоните “, който е първият фючъринг сред реализатор и денс групировка. Певицата получава покана и е специфичен посетител на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария. Освен на сцената Веси Бонева се изявява и на огромния екран като дублира анимационни филми - точно неин е гласът в българската версия на „ Малката нимфа “, „ Ледена ера 4 “, както и спечелилия „ Оскар “ „ Замръзналото кралство “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР