Младата надежда на планинското колоездене в България Йордан Анчев спечели

...
Младата надежда на планинското колоездене в България Йордан Анчев спечели
Коментари Харесай

Йордан Анчев спечели детските байк серии в Боровец

Младата вяра на планинското колоездене в България Йордан Анчев завоюва петия заключителен кръг от детските байк серии, които се организираха в Боровец. Състезанието беше част от Borovets Open Cup 2017 и събра най-малките състезатели в този спорт. При 13-14 годишните пръв стана Димитър Мазнейков от клуб „ Виво “, а при най-малките – 10-12 годишните – най-бърз беше Иван Коцев от ProTeam Samokov.

14-годишният Йордан се състезава за Riders United и съумя да изпревари всички противници във възрастовата група 15-16 години. През лятото той завоюва кръг от Световните серии за младежи във Фис Ладис (Австрия). Това беше първият огромен триумф за България на международната сцена в планинското колоездене. Утре Йордан ще кара при юношите и е един от огромните любимци за купата.

Детските байк серии се организират за втора поредна година, а участниците демонстрираха мощен темперамент и огромна доза храброст. Трасето в Боровец байк парк се слави като едно от най-трудните в страната. За детския старт дължината му беше 1,5 км с денивелация към 200 метра. Състезателите бяха затруднени в допълнение от сухото време и трябваше да покажат отлична техника, преминавайки десетки скокове, дупки и корени. Повечето от тях се оправиха чудесно, а конкуренцията завърши без съществени травми.
Днес Borovets Open Cup 2017 продължава със стартовете при най-хубавите, разграничени в шест категории – дами, хард тейл, юноши, Master (над 30 години), мъже Open и мъже UCI.

Последната категория ще бъде най-зрелищна, защото в нея ще се включат състезатели освен от България, само че и от Турция, Гърция, Франция, Англия и Румъния. Тя носи точки за международната класация на Международния колоездачен съюз и конкуренцията ще е жестока. По трасето, дълго 2400 м и с 440 м денивелация, ще се пуснат повече от 100 състезатели. Надеждите на България за орден са свързани с двукратния първенец на България Стивиан Гатев и многократния първенец на страната ни Росен Ковачев. Организаторите от " Бороспорт " и Боровец байк парк дават обещание зашеметяващи скокове и сериозна борба с гравитацията.

На старт при дамите ще застане и най-хубавата състезателка на България в планинското колоездене - 17-годишната Виктория Гончева от клуб „ Гравити “. Тя е двукратна национална шампионка в спускането, с няколко интернационалните подиума от тази година и е с най-големи шансове за златния орден.

Квалификациите за Borovets Open Cup 2017 стартират в 11.30 часа в Боровец байк парк, а финалите са от 15.30 часа. Награждаването на спечелилите ще се организира във финалната част на писта „ Червено знаме “ от 17.30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР